Szükségünk lesz:
1/2 kgbúzafinomliszt
125 mlvíz
125 mltej
1 kv. kanáloregánó
1 kv. kanálsó
1 kv. kanálcukor
5 ev. kanálolaj
1 csomagélesztőpor
Mártás:
ketchup vagy paradicsomszósz
olaj
oregánó
cukor
Feltét:
sonka
szalámi
sajt
hagyma
kolbász
paprika
tonhal
csiperke
A tészta hozzávalói egy tálba tesszük és eldolgozzuk. Kis golyókat formázunk, majd pár percig pihentetjük. Ezután a golyókból kis korongokat formázunk.
A minipizzákat megkenjük a szósszal: a ketchupot vagy paradicsommártást kevés olajjal, oregánóval és cukorral elkeverjük.
A pizzákat a kiválasztott feltétekkel megrakjuk: sonka, sajt, lilahagyma, kolbász, paprika, tonhal, olívabogyó… Ki mit szeret.
A pizzákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokon aranyszínűre sütjük.
A tészta felét kigöngyöljük a papírból. Megkenjük a peszto felével, és erre rászórjuk a reszelt sajt felét. Feltekerjük szeltében, így egy hosszabb rudat kapunk. Vágjuk fel kb. 2,5...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. A mozzarellát lecsepegtetjük, és kis kockákra vágjuk. A snidlinget megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. A tejszínt b...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk és lereszeljük. Besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. 2. A cukrot kissé megpirítjuk, ráöntünk 4 evőkanál olajat. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűForralj fel kb. 1,5 liter vizet 1 kk. sóval. 10 perc alatt főzd benne al dente állagúra a tésztát (átfőtt, de nem túl puha). Vágd pár milliméter vastag csíkokra a tarja szeletet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű