Családireceptkönyv.hu

Tejszínes garnélarákos linguine


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

8 db Tesco Finest Sunstream koktélparadicsom
40 dkg tészta
25 dkg garnélarák
2 dl tejszín
50 ml Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 kanál limelé
1 kh Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 kanál sűrített paradicsom
1 dl fehérbor

Elkészítés:


A vöröshagymát, fokhagymát apóra vágjuk, koktélparadicsomot felszeleteljük. Kevés olívaolajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát és a garnélarákot hozzáadjuk. Pár perc alatt megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A száraz fehérbort, lime levét hozzáadjuk, az alkoholt elforraljuk.
A tejszínt és az apróra vágott petrezselymet és koktélparadicsomot is hozzáadjuk. Fedő alatt pár perc alatt készre főzzük.
Időközben a tésztát sós vízben nem teljesen puhára főzzük. Tésztát összeforgatjuk a garnélás-tejszínes alappal, apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
Száraz fehér bort kínálunk mellé. Jó étvágyat!

Tejszínes garnélarákos linguine

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tésztás csoda, nagyon sajtos és fincsi
Tésztás csoda, nagyon sajtos és fincsi

A tésztát sós vízben megfőzzük. A sonkát apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. A főzőtejszínt, a tejfölt és az apróra vagdosott mozzarellát összekeverjük, hozzáadjuk a zöld fű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: PIRO
Brokkoli tócsni
Brokkoli tócsni

Elkészítés: A brokkolit és a fokhagymát aprítógépben ledaráljuk, majd besózzuk. Kb. negyed óra múlva kifacsarjuk a levét és kikeverjük a liszttel, a tojásokkal és a fűszerekkel....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fokhagymás spagetti csirkemellel
Fokhagymás spagetti csirkemellel

A spagetti tésztát főzzük ki forró vízben egy csipetnyi sóval. A csirkemellet vágjuk csíkokra és kevés olajon pirítsuk meg. Ha kifehéredett,akkor adjuk hozzá a finomra vágott fok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk