1 kg krumpli, 2 kisebb fej vöröshagyma, 1 tojás, 1 evőkanál étolaj, 1 teáskanál só, fél kg liszt, fél liter tej, a sütéshez étolaj
A hagymát és a krumplit lereszeljük, beleütjük a tojást, hozzáöntjük az olajat, sózzuk, majd apránként simára keverjük liszttel és tejjel. A palacsintasütőt előmelegítjük, kiolajozzuk, és egy merőkanálnyi masszát szétterítünk az aljában. Kanál segítségével elegyengetjük, és mindkét oldalát szép színesre sütjük.
Négyfelé hajtva kínáljuk.
Σ =110 g fehérje
3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétsze...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA tarját felvágom vékony csíkokra, hozzá adom a felszeletelt vöröshagymát, az aprított fokhagymát, a szezámmagot, az olajat, az ecetet, sózom borsozom, alaposan összekeverem és fél...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA calzone tésztájához mérd a lisztet egy nagy tálba. Add hozzá a sót és az életsztőt. Képezz egy mélyedést a közepébe, öntsd bele az olajat és a vizet. Lisztes kézzel dogozd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós, olajos vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tonhalkonzervről az olajat egy kis edénybe öntjük, felforrósítjuk, üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott hagymát. A p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű