1 kg krumpli, 2 kisebb fej vöröshagyma, 1 tojás, 1 evőkanál étolaj, 1 teáskanál só, fél kg liszt, fél liter tej, a sütéshez étolaj
A hagymát és a krumplit lereszeljük, beleütjük a tojást, hozzáöntjük az olajat, sózzuk, majd apránként simára keverjük liszttel és tejjel. A palacsintasütőt előmelegítjük, kiolajozzuk, és egy merőkanálnyi masszát szétterítünk az aljában. Kanál segítségével elegyengetjük, és mindkét oldalát szép színesre sütjük.
Négyfelé hajtva kínáljuk.
Σ =110 g fehérje
1. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk 5-10 perc alatt. A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a tejfölt, majd a felfuttatott élesztős tejet és bedagas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeghámozzuk és szeleteljük a krumplit, majd megfőzzük. Leöntjük róla a vizet és pépesre törjük,langyosra kihűtjük. Az élesztőt tejben pici cukorral felfuttatjuk. A krumplihoz adju...
Elkészítési idő: 2 óra 30p Nehézség: KönnyűA burgonyát héjastul megfőzzük, majd kidobjuk a vágódeszkára pihengetni kb. 10 percre, hogy a nedvességtartalmát elveszítse. Ezután meghámozzuk őket, majd megdolgozzuk egy krumplin...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tésztát sós, olajos vízben "al dente", haraphatóra (azaz nem kifejezetten puhára) főzzük. A megtisztított lazacfilét felkockázzuk, és olívaolajon megsütjük. Sülés közben sózzu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű