1 kg túró
0,5 l tej
8 ek. kanál búzadara
fél bögre búzadara
2 csomag vaníliás cukor,
1 megmosott citrom reszelt héja
zsemlemorzsa
kevés olaj a pirításhoz
Főzzünk jó kemény tejbegrízt, hagyjuk kihűlni.A túrót összekeverjük A cukorral és hozzáadjuk a tejbegrízhez. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot majd gombócokat formálunk a masszából.l
Kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát és bele hempergetjük a gombócokat!
Mind megesszük !!!!!
A tésztát jól ki kell dolgozni,hagyni megkelni a tálban 1x,utána ki cipózva újra keleszteni,ahogy a képen is látszik. Gyorsan megsül,figyelni kell rá.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását. A recept l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát kockára vágva világosra pirítom a zsíron, hozzáteszem a pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy éppencsak ellepje, ízesítem sóval, borss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd serpenyőben ropogósra pirítjuk, a pörcöket kiszedjük, papírkendőn lecsepegtetjük. 2. Tálban felverjük a tojásokat, össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű