Öntet
2 dl tejföl
2 ek tej
1 tk mexikói fűszerkeverék
Töltelék
0.5 fej jégsaláta
2 db nagy paradicsom
0.5 db piros húsos paprika
1 fej lilahagyma
0.5 csokor csokor snidling
1 tk tengeri só kristály
1 ek olívaolaj
3 dl natúr joghurt
1 tk mexikói fűszerkeverék
30 dkg pácolt csirkemell filé
só (kevés)
4 db lepény tésztájához
20 dkg kukoricaliszt és búzaliszt vegyesen
2 mokkáskanál só
0.75 dl langyos víz (kb.)
Az öntethez valókat összekeverjük, lehűtjük.
A töltelékhez megmossuk, megtisztítjuk a hozzávalókat, egy tálkába szabdaljuk ollóval a snidlinget, a lilahagymát szálára, a paprikát, paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, mindet összekeverjük, tengeri só szemcséket hintünk rá. Letakarjuk, hűtőbe tesszük.
A fűszerolajos páctól lecsepegtetjük a fél-kisujjnyira vágott csibemell csíkokat, száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, enyhén megsózzuk, félretesszük.
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, 4 cipóra osztjuk, alaposan kilisztezett felületen kb. 20 cm átmérőjű körökké nyújtjuk. Felforrósítjuk a kerámia serpenyőt és zsiradék nélkül mindkét oldalukat pirosasra, hólyagosra sütjük. Tálaláskor a meleg tésztára halmozzuk a hideg salátát, a felforrósított húst, meglocsoljuk az ízes öntettel. Feltekerjük, a végüket papírba csomagolva tálaljuk, zöldfűszerekkel illatosítjuk.
A tésztát kifőzöm sós, picit olajos vízben. A vékony, apró csíkokra vágott sonkát megpirítom. A befűszerezett főzőtejszínt ráöntöm a sonkára, majd belereszelem a sajtot és sűrűsödé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű35 dkg liszt, csipet só, 1 csokor apróra vágott kapor, a reszelt sajtból, víz hozzáadásával galuskát készítek. Sós vízben kifőzöm a nokedlit. A szalonnát apró kockára vágom, zsír...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízben felfuttatom az élesztőt (a szárítottat nem kell), majd robotgéppel összeállítom a tésztát, végül az olajat is beledolgozom. Olajos kézzel 5-6 db zsemlét/kiflit formázok a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a meleg vízbe öntjük a tejet, beleszórjuk a cukrot és a szárított élesztőt és pár percig hagyjuk pihenni, hogy elkezdjen az élesztő. A lisztet elkeverjük a sóval, beleö...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes