Családireceptkönyv.hu

Kifli főzve


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


300 g búzaliszt (BL55)
4 g só
13 g élesztő (friss)
2 g kristálycukor
30 ml étolaj
150 ml tej (2,8%-os)

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit tedd bele a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát
Ezután nedves konyharuhával letakarva keleszd duplájára a tésztát.
Ha megkelt, kivesszük a tésztát a tálból, 5-6 darabra osztjuk, és kis gombóccá virgoljuk őket.
Mindegyik gombócból egy kört, vagy háromszöget nyújtunk.
A kör alsó részének közepét kissé megnyújtjuk a tésztát és így tekerjük fel.
Egy lisztezett tálcára rakjuk a kifliket, és hagyjuk kb 40 percig kelni.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk és egy kiskanál cukrot szórunk a vízbe. Szebb lesz így a kiflink színe, de az ízükön ez nem változtat. A kifliket egyenként a gyöngyöző vízbe rakjuk, és a szedőlapáttal a víz alá nyomjuk. Lassan 6-ig számolunk és a szedőlapáttal nagyon óvatosan kiemeljük a vízből a kiflit, amely láthatóan megdagadt, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Sütés közben már csak kb 10 %-ot nő a kifli.
A tetejét tetszés szerint lehet sóval vagy magokkal ízesíteni.
A kifliket előmelegített légkeveréses sütőbe tesszük, és 200 C fokon kb 20 perc alatt készre sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákos guba
Mákos guba

Az élesztőt, 2 dl langyos tejet és megfelelő mennyiségű lisztet összekeverve, kovászt készítünk, és meleg helyen kelesztjük. A deszkára vagy tálba kimérünk 60 dkg lisztet, és belet...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Könnyű
share
Lángos
Lángos

1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk. 2. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a mar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Angyalkalács
Angyalkalács

Ha megkelt a tészta 2 felé osztjuk.Mindegyiket utánna még 3 felé-egyenként kinyujtjuk rákenunk a krémbol és feltekerjuk.,osszefonjuk és lekenjuk tojássárgájával.170fokon kb,20perci...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk