300 g búzaliszt (BL55)
4 g só
13 g élesztő (friss)
2 g kristálycukor
30 ml étolaj
150 ml tej (2,8%-os)
A tészta hozzávalóit tedd bele a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát
Ezután nedves konyharuhával letakarva keleszd duplájára a tésztát.
Ha megkelt, kivesszük a tésztát a tálból, 5-6 darabra osztjuk, és kis gombóccá virgoljuk őket.
Mindegyik gombócból egy kört, vagy háromszöget nyújtunk.
A kör alsó részének közepét kissé megnyújtjuk a tésztát és így tekerjük fel.
Egy lisztezett tálcára rakjuk a kifliket, és hagyjuk kb 40 percig kelni.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk és egy kiskanál cukrot szórunk a vízbe. Szebb lesz így a kiflink színe, de az ízükön ez nem változtat. A kifliket egyenként a gyöngyöző vízbe rakjuk, és a szedőlapáttal a víz alá nyomjuk. Lassan 6-ig számolunk és a szedőlapáttal nagyon óvatosan kiemeljük a vízből a kiflit, amely láthatóan megdagadt, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Sütés közben már csak kb 10 %-ot nő a kifli.
A tetejét tetszés szerint lehet sóval vagy magokkal ízesíteni.
A kifliket előmelegített légkeveréses sütőbe tesszük, és 200 C fokon kb 20 perc alatt készre sütjük.
Mindent egy tálba teszünk, összegyúrjuk. Vizes kézzel pogácsákat vagy rudakat formázunk. Bevagdossuk, megkenjük tojássárgájaval, megszórjuk szezammaggal, lenmaggal, bármivel. 200...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt és két ek. liszttel elkeverem. A tetejére is hintek kevés lisztet, félreteszem. Míg kel, egy tálba szitálom a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A langyos vízben 10g mézzel futtassuk fel az élesztőt. 2. Egy nagy keverőtálban mérjük össze a liszteket a sóval és az oregánóval, ha fűszeres tésztát szeretnénk. 3. Ha az éle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábosba kevés olajat öntök, majd beleteszem parajt, sózom, és hagyom, hogy kicsit párolódjon. Közben odateszem a spagettit főni. Mikor a spenót összeesett, hozzáadom a fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű