menu

Családireceptkönyv.hu

Mediterrán tészta recept


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók 4 főre
» 1 gerezd fokhagyma
» 5 szem paradicsom
» 1 csipet só
» 1 fej hagyma
» 1 csipet bors
» 1 db cukkini
» 1 db padlizsán
» 1 csomag tészta (Penne)

Elkészítés:


A pennét sós vízben kifőzöm. A padlizsánt és a cukkinit meghámozom és kis kockákra vágom. A padlizsánkockákat megsózom, állni hagyom. Közben a hagymát felaprítom, a fokhagymát megtisztítom. Kevés olívaolajon megfuttatom a fokhagymát, rádobom a hagymát és üvegesre párolom. Ezalatt a padlizsánt egy kicsit kinyomkodom, hogy ne legyen kesernyés az íze. Majd a cukkinivel együtt a hagymára dobom, kicsit lepirítom. A feldarabolt paradicsomot ráteszem, sózom, borsozom. Ízlés szerint megszórom bazsalikommal, kakukkfűvel. Addig párolom, míg a paradicsom teljesen szétfő, és mártásjelleget kap. Ha kész, összekeverem a kifőtt pennével. Jól behűtöm, mert hidegen az igazi. Néha mozzarellát is adok hozzá!

Mediterrán tészta recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Tortilla
Tortilla

Annyi vizet adunk hozzá amennyitől szépen összeáll . 8 részre osztjuk kör alakúra nyújtjuk , száraz forró serpenyőben 1 percig sütjük mindkét felét.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar vadász nokedli
vadász nokedli

Egy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk. A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk. A forrásban lévő vízbe belesza...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Császármorzsa – a klasszikus osztrák-magyar recept
Császármorzsa – a klasszikus osztrák-magyar recept

Keverd össze a lisztet a búzadarával, majd öntsd hozzá a tejet. Összekeverés után hagyd egy órán keresztül állni, majd keverd hozzá a porcukorral felvert tojássárgájákat, a fél ci...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Grassalkovich palacsinta
Grassalkovich palacsinta

A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a kifejtett zöldborsóval együtt zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáad¬juk a darabolt sonkát és csirkemájat, rövid ideig pirítjuk, majd rátesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk