2 kg krumpli,3 db tojás,5 evőkanál liszt,bors, pici majoránna, zsír, ízlés szerint só
A lereszelt krumplit, tojással, borssal, sóval, majoránnával elkeverjük. Az összekevert masszát, kanál segítségével a forró zsírba helyezzük és ellapítva, olyan 5-6 perig sütjük oldalanként. Az így elkészült, kisült tócsnikat szalvétalapokra helyezzük, mert nagyon meg tudja magát szívni zsírral. Melegen szervírozzuk. Esetleg tejföllel, fokhagyma zúzalékkal fogyasztjuk. Jó étvágyat!
Krumplilepény. Az eredete nem ismert. A „hlebcsánka” elnevezésből ítélve felvidéki eredetű étel lehet, szlovákul a szó „kenyérkét” jelent. Nagyon sok verziója létezik, így a svájci rösti, a svéd rarakor, az angolszász hash browns, vagy a magyar tócsi, tócsni, toksa (Észak-Magyarország), macok (Mátra), cicege, tócsi (Veszprém megye), lapcsánka (Nyírség) és (Baranya), lepcsánka Hajdúságban, Nyírségben gánica (Őrség), matutka (Közép-Magyarország), krumliprósza (Zala megye), görhöny (Szabolcs-Szatmár megye), lapotyka (Vas megye), a Dunántúlon több néven ismert (melyek receptje eltérhet): beré, berét, cicege, tócsi, enge-menge, krumplimálé. Emellett a rösztike, a harula, röstiburgonya, lepkepotyi, placki, bramborák és még sok néven ismert ez a krumplilepény, de a lényeg mindegyiknél ugyanaz: reszelt krumpli olajban kisütve
Először is felrakom a tészta vizet forrni, a sonkát tetszés szerint felvágom, az olajat egy lábasba öntöm, megvárom amíg fel melegszik majd bele rakom a sonkát, összeforgatom az...
Elkészítési idő: 10-perc Nehézség: KönnyűA spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Kis olajon zsírjára pirítjuk a kockára vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát. Megszórjuk fűszerekkel és ho...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűElkészítés : Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKözeli boltba elmegyünk, vagy otthon megnézzük a tartalékokat. Veszünk, vagy előkeresünk natúr joghurtot, sütőport, vaníliás cukrot, lisztet, cukrot, sót, és olajat a sütéshez. M...
Elkészítési idő: 6 fő Nehézség: Könnyű