50 dkg lapocka
30 dkg csuszatészta
7 dkg füstölt szalonna
50 dkg tehéntúró
3 dl tejföl
3 dkg reszelt sajt
1 nagy fej hagyma
3 evőkanál olaj
só, őrölt bors
A húst vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk és két evőkanál olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Ezután 1 dl vizet aláöntve, félpuhára pároljuk. Amíg a hús párolódik a tésztát forró sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük és a maradék olajra szedjük. Jól átkeverjük, és melegen tartjuk. A füstölt szalonnát nagyon apróra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk és a pörcöt leszűrjük. A tehéntúrót összemorzsoljuk, a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk és a szalonnazsíron üvegesre fonnyasztjuk. Ezután belekeverjük a tejfölt és meghintjük őrölt borssal. Mély tűzálló tálba terítjük a csusza egyharmadát, ezt megszórjuk egyharmadnyi túróval, majd beborítjuk a hússzeletek felével. Erre megint csuszát teszünk és addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalókból futja. A tetejére csuszának kell kerülnie, ezt leöntjük a maradék tejfölös-szalonnás zsírral elkevert reszelt sajttal, a pörcöt a tetejére szórjuk, a tálat lefedjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon, 20 percig sütjük, majd 5 percig tető nélkül pirítjuk.
A rizstésztát egy tálba tettem, leöntöttem forró vízzel és 10-15 percig lefedve hagytam. ezután leöntöttem róla a vizet. Egy kis lábosban, kis lángon, kb 5 percig melegítettem kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLobogó,sós vízben a szokásos módon kifőzzük a tésztát.Egy kiolajozott tepsibe,vagy hőálló tálba rakjuk a tészta harmadát.Megkenjük a lekvár felével.Újból tészta kerül rá,majd lekvá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVizet forralunk a tésztafőzéshez, és a tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni. A paprikát megmossuk, a húsát kis ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval, a tojásokkal és a langyos vízzel összegyúrjuk. Akkor jó az állaga, ha közepesen kemény, de nem annyira, mintha hagyományos tésztát gyúrnánk. Miután jól kidolgozt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz