50 dkg áttört túró
3 db tojás
2 dl búzadara
csipet só
20 dkg zsemlemorzsa
5 dkg cukor
1 dl étolaj
porcukor ízlés szerint
tejföl ízlés szerint
A túrót áttörjük jó alaposan majd hozzákeverjük a tojást,sót és ismét jól összekeverjük.Ezután adagoljuk hozzá a búzadarát.Véglegesen összedolgozzuk,3-4 órát hűtőben pihentetjük.
Serpenyőben a zsemlemorzsát és olajat összekeverjük és aranybarnára pirítjuk.Belekeverjük a cukrot és félre tesszük.
Forrásban lévő enyhén sós vízben kifőzzük az elkészített gombócokat.
A gombócokat célszerű vizes kézzel megformázni,így nem ragad.
Körülbelül 5-6 perc alatt készre főzzük.
A káposztát metéltre vágjuk a vöröshagymával. A répát kis téglalapokra szeleteljük. Az újhagymát közepesen vékony karikákra vágjuk. Feltesszük sós vízben a tésztát. Amíg fő, ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítom és megdinsztelem. Pici pirospaprikát szórok rá és felöntöm egy kis pohárnyi vízzel. Hozzá adom a borsót, és majdnem puhára főzöm. A karikára vágott virslit hoz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűEgy lábosban felteszem forralni a tészta főző vizét, közben olívaolajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd a gombát. Amennyiben szárított gombát használsz, ázta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kevés napraforgó olajon süssük mindkét oldalát aranyszínűre. Ezután serpenyővel együtt tegyük 180 C fokos sütőbe 12 percre. Készítsük elő a zö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű