50 dkg áttört túró
3 db tojás
2 dl búzadara
csipet só
20 dkg zsemlemorzsa
5 dkg cukor
1 dl étolaj
porcukor ízlés szerint
tejföl ízlés szerint
A túrót áttörjük jó alaposan majd hozzákeverjük a tojást,sót és ismét jól összekeverjük.Ezután adagoljuk hozzá a búzadarát.Véglegesen összedolgozzuk,3-4 órát hűtőben pihentetjük.
Serpenyőben a zsemlemorzsát és olajat összekeverjük és aranybarnára pirítjuk.Belekeverjük a cukrot és félre tesszük.
Forrásban lévő enyhén sós vízben kifőzzük az elkészített gombócokat.
A gombócokat célszerű vizes kézzel megformázni,így nem ragad.
Körülbelül 5-6 perc alatt készre főzzük.
1. A tojást alaposan (robotgéppel) elkeverjük a tejjel. Hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót és annyi búzadarát, hogy híg masszát kapjunk. 2. Hűtőszekrénybe tesszük 1-2 órára, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojást, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűEgy tálban az élesztőt elkeverjük 1 kávéskanál cukorral, felöntjük 100 ml langyos tejjel és hozzákeverünk 1 evőkanál lisztet. Elkeverjük és hagyjuk, hogy a kovász felfusson. Ez kb....
Elkészítési idő: 1,5 ÓRA Nehézség: KözepesA tésztát sós vízben kifőzzük. Csak 3-4 percig főzzük, szóval legyen egy kicsit "ress", nem kell teljesen megfőnie. Miután leszűrtük, kevéske olajjal keverjük át, hogy ne tapadjon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű