Családireceptkönyv.hu

Almás palacsintalepény


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 pohár liszt
1 tojás
1 pohár tej
4 alma
kevés vaj
fahéj
cukor ízlés szerint

Elkészítés:


Hámozzuk meg az almát, vágjuk cikkekre. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, tegyük bele az almát, hintsük meg cukorral, és pároljuk 5-10 percig.

Készítsünk a többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát, öntsük az almára. Amikor az egyik fele megsült, csúsztassuk a lepényt egy tálra, majd a sületlen felével borítsuk vissza a serpenyőben és süssük készre. Szórjuk meg fahéjas cukorral. Azonnal tálaljuk.

Almás palacsintalepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

Az apróra vágott hagymát olajon megpirítom, rádobom a darált húst, megszórom pirospaprikával, köménnyel, borssal köménnyel, sóval és megpárolom, majd ha elkészült leszűröm és a fen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Császármorzsa
Császármorzsa

A búzadarát keverd össze a liszttel egy alkalmas tálban, egy csipet só társaságában, majd keverd simára a tejjel, aztán tedd félre pihenni, a legjobb, ha áll egy órát, de ha nagyon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes gombás csirkemell spagettivel
Tejszínes gombás csirkemell spagettivel

A vajon megpirítom az apróra vágott hagymát, fokhagymát és rádobom a szeletekre vágott gombát, megsózom, borsozom. A kockára vágott csirkemellet hozzáadom a hagymás gombához, szere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk