1kg liszt, 1 dl tej, 5dkg élesztő, 1ek só, csipetnyi cukor, 3ek olivaolaj (én napraforgót szoktam merTöltelék: 30 dkg sajt (trappista, ementáli, mozzarella), 50 dkg sonka, 1 tojás (Igazából bármit bele lehet rakni én fokhagymás tejfölt és lilahagymát is tettem, de virslivel is szuper ha csak az van). A tejföllel igyekezni kell mert ha áll a keverékben folyósabb lesz de ugyanúgy be lehet töltenit csak az van) , víz
Elkészítés: Langyos cukros tejben felfuttatni az élesztőt, a lisztet a vízzel, olajjal, sóval összekeverni majd hozzáadni az élesztős cuccot! Kicsit nyúlós de nem ragacsos tésztát kell kapni, letakarni konyharuhával és egy órát pihentetni! Ha megkelt a tészta, szilva nagyságú gombócokat kell formázni és sodrófával kinyújtani kb fél cm-es lapokra.
A tölteléket amit már összekockáztunk, daraboltunk, kutyultunk rárakjuk a kinyújtott tésztalapokra és félbe hajtuk , az elkészült batyukat kisütjük forró olajban! Olyan gyorsan kisül, hogy csak na!
A tészta enyhén sós, olajos vizét fedő alatt felforraltam, majd fedő nélkül leírás szerint kifőztem. Kevés olajjal elkeverve akadályoztam meg, hogy a tészta összeragadjon. Közben...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vizet és a tojásokat összekeverem, hozzáadom a lisztet, sót. Utána szükség szerint, ha már csomómentesre kevertem, hozzáadom a szükség szerinti tejet. Szép vékony tésztát kell ka...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tésztát feltesszük főni. A főzővizébe kevés ételízesítőt és oregánót teszünk. 2 evőkanál olívaolajon kiengedjük a fagyasztott tenger gyümölcseit. Mikor már serceg, felöntjük a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkevertem a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt és félretettem 20 percre. A lisztet átszitáltam, belekevertem a sót és a vaníliás cukrot, apróra kockáztam a szoba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű