Családireceptkönyv.hu

Vadász-nokedli recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hozzávalók / 4 adag


350 g liszt
3 tanyasi vagy bio tojás

kb. 200 ml víz
30 g zsír
200 g bacon vagy húsosabb szalonna
200 g erőteljesebb ízű, érettebb keménysajt (több fajta is lehet)
2 közepes vöröshagyma

frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:


lkészítés

Egy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk.
A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk.
A forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk, megfőzzük, és leszűrjük a nokedlit.
Közben a zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a vékony csíkokra felvágott bacont, és azt nem túl szárazra megsütjük.
Beletesszük az alaposan lecsepegtetett nokedlit, jól átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk.
Legvégül hozzáadjuk az apró kockákra vágott sajtot, többször megforgatva belekeverjük, és hagyjuk, míg elolvad benne.
Azonnal tálaljuk, de előtte megszórjuk frissen vágott snidlinggel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Pollo di crema
Pollo di crema

Tedd fel a tészta vizét főni, majd amikor már forr, főzd ki az előírás szerint a tésztát. Közben egy serpenyőben hevítsd jó forróra az olajat. Tedd bele a csirkehúst és kevergetve-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Céklakrémes penne pirított mákkal
Céklakrémes penne pirított mákkal

1. Tepsibe tesszük a kockára vágott céklát. Összekeverjük az ecettel, az olaj felével, ízesítjük sóval, borssal és kakukkfűvel. Öntünk alá alaplevet vagy vizet. 180 fokos sütőben p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edina
Pizzatészta
Pizzatészta

A kéz meleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edényb...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza Margherita
Pizza Margherita

A valódi nápolyi pizza hozzávalóit és elkészítési módját tekintve, legyen szó akár a Margheritáról, akár a Marinaráról, nagyon szigorú előírásoknak kell, hogy megfeleljen (485 °C-o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk