Családireceptkönyv.hu

Vadász-nokedli recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hozzávalók / 4 adag


350 g liszt
3 tanyasi vagy bio tojás

kb. 200 ml víz
30 g zsír
200 g bacon vagy húsosabb szalonna
200 g erőteljesebb ízű, érettebb keménysajt (több fajta is lehet)
2 közepes vöröshagyma

frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:


lkészítés

Egy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk.
A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk.
A forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk, megfőzzük, és leszűrjük a nokedlit.
Közben a zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a vékony csíkokra felvágott bacont, és azt nem túl szárazra megsütjük.
Beletesszük az alaposan lecsepegtetett nokedlit, jól átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk.
Legvégül hozzáadjuk az apró kockákra vágott sajtot, többször megforgatva belekeverjük, és hagyjuk, míg elolvad benne.
Azonnal tálaljuk, de előtte megszórjuk frissen vágott snidlinggel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kolbászos csónakok
Kolbászos csónakok

1. Tészta: A burgonyákat főzzük meg és törjük össze. 2. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel. 3. A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. 4. Ezut...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszpalacsinta
Kókuszpalacsinta

A hozzávalókat tálba tesszük, és botmixerrel csomómentesre keverjük. Kiolajozott palacsintasütőben, közepes lángon megsütjük a palacsintákat. Ízlés szerint lekvárral vagy csokiönte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tortilla
Tortilla

Az öntethez valókat összekeverjük, lehűtjük. A töltelékhez megmossuk, megtisztítjuk a hozzávalókat, egy tálkába szabdaljuk ollóval a snidlinget, a lilahagymát szálára, a papriká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás lángos fokhagymával, tejföllel, sajttal
Burgonyás lángos fokhagymával, tejföllel, sajttal

A burgonyákat megpucoltam és kockára vágva sós vízben puhára főztem. A főzővízben hagyva burgonyatörővel áttörtem . A lisztet a dagasztóüstbe szitáltam, hozzáadtam a főzővízben át...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk