hozzávalók / 4 adag
350 g liszt
3 tanyasi vagy bio tojás
só
kb. 200 ml víz
30 g zsír
200 g bacon vagy húsosabb szalonna
200 g erőteljesebb ízű, érettebb keménysajt (több fajta is lehet)
2 közepes vöröshagyma
só
frissen őrölt fekete bors
lkészítés
Egy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk.
A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk.
A forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk, megfőzzük, és leszűrjük a nokedlit.
Közben a zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a vékony csíkokra felvágott bacont, és azt nem túl szárazra megsütjük.
Beletesszük az alaposan lecsepegtetett nokedlit, jól átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk.
Legvégül hozzáadjuk az apró kockákra vágott sajtot, többször megforgatva belekeverjük, és hagyjuk, míg elolvad benne.
Azonnal tálaljuk, de előtte megszórjuk frissen vágott snidlinggel.
A tésztát kifőzzük, lehűtjük. A zöldségeket feldaraboljuk, és egy tálban összekeverjük a tésztával és a tonhallal. A hozzávalókból ízlés szerinti arányban elkészítjük az öntetet.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben éppen roppanósra főzzük, hideg vízzel átmossuk és hagyjuk lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát csíkokra, a sárgarépát hosszúkásra vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliát, a lisztet, a tejet, és sima tésztává dolgozzuk. Végül belekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzükségünk lesz egy 200 C-os sütőre, de még ne melegítsük elő, korai lenne. Akkor kapcsoljuk be a sütőt, mikor a tojásfehérjével lekenjük a bejgliket. 2 Egy tálba kimérjük a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű