hozzávalók / 4 adag
350 g liszt
3 tanyasi vagy bio tojás
só
kb. 200 ml víz
30 g zsír
200 g bacon vagy húsosabb szalonna
200 g erőteljesebb ízű, érettebb keménysajt (több fajta is lehet)
2 közepes vöröshagyma
só
frissen őrölt fekete bors
lkészítés
Egy nagyobb fazékban vizet teszünk fel forrni, és megsózzuk.
A nokedli tésztáját a lisztből, tojásokból, csipetnyi sóval és a vízzel összeállítjuk.
A forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk, megfőzzük, és leszűrjük a nokedlit.
Közben a zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a vékony csíkokra felvágott bacont, és azt nem túl szárazra megsütjük.
Beletesszük az alaposan lecsepegtetett nokedlit, jól átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk.
Legvégül hozzáadjuk az apró kockákra vágott sajtot, többször megforgatva belekeverjük, és hagyjuk, míg elolvad benne.
Azonnal tálaljuk, de előtte megszórjuk frissen vágott snidlinggel.
1. Tészta: A burgonyákat főzzük meg és törjük össze. 2. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel. 3. A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. 4. Ezut...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat tálba tesszük, és botmixerrel csomómentesre keverjük. Kiolajozott palacsintasütőben, közepes lángon megsütjük a palacsintákat. Ízlés szerint lekvárral vagy csokiönte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz öntethez valókat összekeverjük, lehűtjük. A töltelékhez megmossuk, megtisztítjuk a hozzávalókat, egy tálkába szabdaljuk ollóval a snidlinget, a lilahagymát szálára, a papriká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat megpucoltam és kockára vágva sós vízben puhára főztem. A főzővízben hagyva burgonyatörővel áttörtem . A lisztet a dagasztóüstbe szitáltam, hozzáadtam a főzővízben át...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű