8 db sós palacsinta
8 dkg csirkemáj
15 dkg gomba
8 dkg sonka
8 dkg zöldborsó
15 dkg lecsó
3 evőkanál zsír
15 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
1,5 dl tejföl, pirospaprika, só.
A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a kifejtett zöldborsóval együtt zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáad¬juk a darabolt sonkát és csirkemájat, rövid ideig pirítjuk, majd rátesszük a lecsót, és az egészet összedolgozzuk. A palacsintákat megtöltjük az így elkészített raguval, be¬leforgatjuk a morzsába, és bő, forró olajban kisütjük. Paprikás-tejfölös mártással kínáljuk.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A lisztet keverjük össze a sütőporral, adjuk hozzá a túrót, az olívaolajat, a sót és a tejet, majd gyúrjuk össze. Osszuk három részre a tésztát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászmorzsával kezdünk. Felszeleteljük a kolbászt és egy serpenyőben ropogósra sütjük a karikákat. Ha ez megtörtént, lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot és egy aprítógép seg...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hagyjuk, hogy szétmálljon. (Cukor hiányában nem futtatjuk). A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órán keresztül pihentetjük. Kinyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelesztő tálban szétnyomkodom az élesztőt, hozzáadom a cukrot és a langyos tejet. Rárakom a tál tetejét és kb. 10 percet kelesztem, majd hozzáöntöm a lisztet, a tojást és a joghu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű