menu

Családireceptkönyv.hu

Szélesmetélt teljes kiőrlésű tönkölylisztből


Írta:

Elk. idő: 1.5 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
egy deci víz
egy tojás (elhagyható)
egy teáskanál só

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, egy órát hagyjuk pihenni és száradni kinyújtva, aztán a nyújtófára felcsavarjuk, hosszában elvágjuk. A kapott téglalapot ismét elvágjuk egyszer hosszában, egyszer keresztben. Így már lehet szeletelni. Forró vízben 6-7 perc alatt al dentére főzzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egyáltalán nem fűrészporízű, persze kicsit más, de nagyon finom, megéri a munkát!

Négy adag tészta tápértéke:

25 dkg tönkölybúzaliszt - 865 kcal - 160g - ch
1 tojás - 66 kcal - 1g ch
1 deci víz


Egy adag 223kcal és 40g ch.

Szélesmetélt teljes kiőrlésű tönkölylisztből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar  Pirított gríz meggymártással (Anditól)
Pirított gríz meggymártással (Anditól)

♥ A mártás elkészítése : tegyük egy edénybe a meggyet, és öntsük fel annyi vízzel ami ellepi. Adjuk hozzá a cukrot, a vanília rudat, a fahéjat, és a szegfűszegeket. ( ha van fűsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Diós nudli lekvárral
Diós nudli lekvárral

A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd megpucoljuk. Egy krumplinyomóval (vagy villával) széttörjük, hozzáadjuk a 3 dkg vajat, a réteslisztet és egy kevés sót....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: SziSzi
Bolognai Spagetti
Bolognai Spagetti

A hagymát felaprítom, kevés olajon meg dinsztelem.Ha kész a hagyma hozzá adom a darált húst.Fehéredésig pirítom.Közben még pirul megfőzöm a spagettit.Ha megpirult a darált hús hozz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Renáta
Zöldborsós-mascarponés tészta
Zöldborsós-mascarponés tészta

A forrásban lévő, enyhén sós vízbe először beletesszük a fagyasztott zöldborsót, majd megvárjuk, hogy újra felforrjon a víz. Amikor újra forr, hozzáadjuk a tésztát, és ízlés szerin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk