menu

Családireceptkönyv.hu

Szélesmetélt teljes kiőrlésű tönkölylisztből


Írta:

Elk. idő: 1.5 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
egy deci víz
egy tojás (elhagyható)
egy teáskanál só

Elkészítés:


A hozzávalókat összegyúrjuk, egy órát hagyjuk pihenni és száradni kinyújtva, aztán a nyújtófára felcsavarjuk, hosszában elvágjuk. A kapott téglalapot ismét elvágjuk egyszer hosszában, egyszer keresztben. Így már lehet szeletelni. Forró vízben 6-7 perc alatt al dentére főzzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egyáltalán nem fűrészporízű, persze kicsit más, de nagyon finom, megéri a munkát!

Négy adag tészta tápértéke:

25 dkg tönkölybúzaliszt - 865 kcal - 160g - ch
1 tojás - 66 kcal - 1g ch
1 deci víz


Egy adag 223kcal és 40g ch.

Szélesmetélt teljes kiőrlésű tönkölylisztből

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tepsis Virslis Palacsinta
Tepsis Virslis Palacsinta

Tésztát megcsinálom+Tepsibe+Bele a töltelék.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos lángos
Joghurtos lángos

Az összes hozzávalót egy kelesztőtálban összekeverjük. Egy nejlonzacskó belsejét kikenjük étolajjal (akkora legyen amibe az egész tészta belefér kényelmesen.). Beletesszük az össze...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Zöldséges fusilli
Zöldséges fusilli

A sárgarépát megtisztítom, a paprikát kicsumázom. A póréhagymát felkarikázom, a paprikát és a répát kis darabokra aprítom. Kevés olajon, először a póréhagymát pirítom át egy kic...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyafánk
Burgonyafánk

Burgonyát áttöröm. langyos tej-cukor-élesztő-felfutattom. liszt+só+tojás+tojás.s+vaj+burgonya+tejes élesztő. 1 órát kelesztem-kinyújtom-kiszaggatom-kisütjük őket.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk