25 dkg liszt
egy deci víz
egy tojás (elhagyható)
egy teáskanál só
A hozzávalókat összegyúrjuk, egy órát hagyjuk pihenni és száradni kinyújtva, aztán a nyújtófára felcsavarjuk, hosszában elvágjuk. A kapott téglalapot ismét elvágjuk egyszer hosszában, egyszer keresztben. Így már lehet szeletelni. Forró vízben 6-7 perc alatt al dentére főzzük.
Egyáltalán nem fűrészporízű, persze kicsit más, de nagyon finom, megéri a munkát!
Négy adag tészta tápértéke:
25 dkg tönkölybúzaliszt - 865 kcal - 160g - ch
1 tojás - 66 kcal - 1g ch
1 deci víz
só
Egy adag 223kcal és 40g ch.
a krumplit megpucolom kockára vágom és sós vízben felteszem főni ...mikor puha csak annyi levet hagyok rajta ,hogy ép ellepje és összetöröm a krumplit benne....annyi lisztet teszek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg tejben hagyjuk, hogy szétmálljon, majd a liszthez adjuk. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy órán keresztül meleg helyen, letakarva pihentetjük. A tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd 180 fokon elősütjük 15 perc alatt. Ezután rátesszük a feltétet és ropogósra sütjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott hagymát kicsi olajon megpároljuk. Rádobjuk a darált húst, kicsit megpirítjuk, amíg elfehéredik. Rászórjuk a póréhagyma széles karikára vágott zöld részét és a kukori...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű