50 dkg tisztítva mért krumpli
70 dkg liszt
1 tojás
1/2 dl olaj
1,5-2 dl tej
3 dkg friss élesztő
2 púpozott teáskanál só
csipet cukor
A krumplit sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, áttörjük és hűlni hagyjuk. A cukorral elkevert 1,5 dl langyos tejben fölfuttatjuk az élesztőt.
Robotgép dagasztóspiráljával összedolgozunk minden hozzávalót. A maradék fél dl tejet
csak akkor tesszük hozzá, ha a tészta nagyon kemény lenne.
Lisztezett felületen ujjnyi vastag hengereket sodrunk belőle, és 7-8 cm-es darabokra vágjuk.
Bő, forró olajban, közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, majd reszelt sajttal és különféle mártogatósokkal tálaljuk.
a lisztben megforgatott nyers kroketteket tálcára téve lefagyaszthatjuk, majd zacskóban vagy dobozban tesszük a mélyhűtőbe. Felhasználáskor fagyos állapotban kezdjük a sütését, vigyázva, hogy ne legyen túl forró az olaj, különben a krokett kívül megég, belül pedig nyers marad.
Közepes méretű burgonyákat/itt 5db/megfőzzük. Megpucoljuk, egy tálban összenyomkodjuk, sózzuk, pici olajjal lazítjuk és annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz. Olajban gy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alap koncepció, hogy ahány tojás, annyi deka liszttel gyúrjuk nyújtható tésztává. Sót semmiképpen ne tegyünk a tésztába. A tésztához a lisztet átszitáljuk, beletesszük a rob...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, apránként hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott vajat, és a vízet, fakanállal összekeverjük, gyúrjuk. A tál tetejére folpackot nyomkodu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű