50 dkg tisztítva mért krumpli
70 dkg liszt
1 tojás
1/2 dl olaj
1,5-2 dl tej
3 dkg friss élesztő
2 púpozott teáskanál só
csipet cukor
A krumplit sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, áttörjük és hűlni hagyjuk. A cukorral elkevert 1,5 dl langyos tejben fölfuttatjuk az élesztőt.
Robotgép dagasztóspiráljával összedolgozunk minden hozzávalót. A maradék fél dl tejet
csak akkor tesszük hozzá, ha a tészta nagyon kemény lenne.
Lisztezett felületen ujjnyi vastag hengereket sodrunk belőle, és 7-8 cm-es darabokra vágjuk.
Bő, forró olajban, közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, majd reszelt sajttal és különféle mártogatósokkal tálaljuk.
a lisztben megforgatott nyers kroketteket tálcára téve lefagyaszthatjuk, majd zacskóban vagy dobozban tesszük a mélyhűtőbe. Felhasználáskor fagyos állapotban kezdjük a sütését, vigyázva, hogy ne legyen túl forró az olaj, különben a krokett kívül megég, belül pedig nyers marad.
A lisztből és a tojásból sóval és a vízzel galuska tésztát keverünk, amelyet nem kell túlzottan kidolgozni. Hagyományos módon sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és kifőzzük, lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aglio e olio tésztához először a spagettit bő, sós vízben al dentére főzzük. Míg fő, elkészítjük a mártást: egy nagy serpenyőben, szárazon megpirítjuk a vékonyan felszeletelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot, majd rámorzsoljuk az élesztőt. Felöntjük 1 dl langyos tejjel. Hagyjuk, hogy az élesztőnk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű