Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Krumplikrokett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg tisztítva mért krumpli
70 dkg liszt
1 tojás
1/2 dl olaj
1,5-2 dl tej
3 dkg friss élesztő
2 púpozott teáskanál só
csipet cukor

Elkészítés:


A krumplit sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, áttörjük és hűlni hagyjuk. A cukorral elkevert 1,5 dl langyos tejben fölfuttatjuk az élesztőt.

Robotgép dagasztóspiráljával összedolgozunk minden hozzávalót. A maradék fél dl tejet
csak akkor tesszük hozzá, ha a tészta nagyon kemény lenne.

Lisztezett felületen ujjnyi vastag hengereket sodrunk belőle, és 7-8 cm-es darabokra vágjuk.
Bő, forró olajban, közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, majd reszelt sajttal és különféle mártogatósokkal tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


a lisztben megforgatott nyers kroketteket tálcára téve lefagyaszthatjuk, majd zacskóban vagy dobozban tesszük a mélyhűtőbe. Felhasználáskor fagyos állapotban kezdjük a sütését, vigyázva, hogy ne legyen túl forró az olaj, különben a krokett kívül megég, belül pedig nyers marad.

Krumplikrokett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar RAKOTT NOKEDLI
RAKOTT NOKEDLI

A lisztből és a tojásból sóval és a vízzel galuska tésztát keverünk, amelyet nem kell túlzottan kidolgozni. Hagyományos módon sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és kifőzzük, lesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gombás olaszos gyors tészta
Gombás olaszos gyors tészta

Az aglio e olio tésztához először a spagettit bő, sós vízben al dentére főzzük. Míg fő, elkészítjük a mártást: egy nagy serpenyőben, szárazon megpirítjuk a vékonyan felszeletelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Pasta alfredo
Pasta alfredo

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
kuglóf
kuglóf

A lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot, majd rámorzsoljuk az élesztőt. Felöntjük 1 dl langyos tejjel. Hagyjuk, hogy az élesztőnk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk