400 g Csirkemell
Olaj, só, bors
1 fél teáskanál kakukkfű, oregánó
1 teáskanál rozmaring
Kevés pirospaprika
2-3 evőkanál mustár
1 darab cukkini
150 g zöldborsó, (fagyasztott, vagy konzerv akár sárgarépával)
2-3 gerezd fokhagyma
200 ml főzőtejszín
250-300 g Tészta (farfalle) lehetőleg teljes kiőrlésű
Tetejére:
Parmezán
Friss őrölt bors
Olívaolaj
A cukkínit vágd ketté majd vágd fel vastagabb darabokra, vegyél elő egy serpenyőt és magas lángon pici olajjal süsd ropogósra (barnára) kívül, de belül ne legyen nagyon puha, vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
A tésztának tedd fel a vizet alaposan sózd meg és főzd ki fogkeményre.
A csirkemellet vág fel kisebb kockákra, sózd, borsozd, tedd bele a forró serpenyőbe egy kis olajjal és pirítsd meg, ha ezzel megvagy dobd hozzá a fűszereket, a mustár felét, rázogasd össze és tedd félre egy tálra.
A serpenyőbe dobd bele a borsót, majd a cukkinit és pirítsd össze őket, add hozzá a csirkemellet és a tejszínt is, ha ugy látod egy kevés vizet is, kóstold meg, ízlés szerint adj hozzá sót, borsot a mustár maradék részét és egy kis citromlevet. A mustár és a citromlé jol passzol egymáshoz.
Főzd össze majd a végén tedd hozzá a tésztát, jol forgasd össze vele és kész is vagy.
Tálald egy pici olívaoljjal, reszelj rá parmezánt, és friss borsot.
A medvehagymát nagyobb darabokban tesszük az aprítóba vagy a mozsárba, és a többi alapanyaggal együtt simára dolgozzuk. A kifőtt tésztával tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA nyers krumplit megtisztítjuk, és lereszeljük(aprítóval is lehet). A kefirt és a tejfölt hozzákeverjük, nehogy a krumpli megbarnuljon, 2 kék kanál vegetát hozzáteszünk. Kevés szód...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. 2. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű