Családireceptkönyv.hu

TEJSZÍNES-BROKKOLIS-CSIRKEMELLES PENNE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


KB. 6 SZEMÉLYRE
1 kg
csirkemellfilé
50 dkg
brokkoli
50 dkg
penne tészta
4 dl
Mizo főzőtejszín (20%-os)
15 dkg
Mizo füstölt Anikó sajt és Mizo trappista sajt (6 hetes érlelésű) vegyesen, reszelve
3 gerezd
fokhagyma
ízlés szerint
ételízesítő
1 csipet

1 csipet
őrölt bors
1 csipet
morzsolt oregánó
1 csipet
morzsolt bazsalikom
1 evőkanál
olaj
ízlés szerint
Mizo tej (2,8%-os)

Elkészítés:


A csirkemellet kockára vágjuk, ételízesítővel, sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal fűszerezzük, és félretesszük. A brokkolitmegmossuk, lecsepegtetjük, rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben kifőzzük. A tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint sós vízben „al dentére” főzzük.
A szószhoz a főzőtejszínt 1 csipet sóval meghintjük, bazsalikommal, oregánóval ízesítjük, hozzáadjuk a préselt fokhagymagerezdeket, a sajt felét, és jól összekeverjük. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígítjuk.
Serpenyőben olajat hevítünk, és a húskockákat addig pirítjuk rajta, amíg kis színt kapnak. Az olajat félretesszük.
Jénai tálban a megfőtt tésztát, a brokkolit és a kisütött húst összekeverjük, majd ráöntjük a szószt. Ezzel is jól összevegyítjük. A tetejére 2 evőkanálnyit locsolunk a csirkemell sütőolajából. A tálat lefedve a hideg sütőbe tesszük, és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor az ételt a maradék reszelt sajttal meghintjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


4 dl Mizo főzőtejszín helyett 2 dl Mizo főzőtejszín és 15 dkg Mizo tejföl (20%-os) keverékét is használhatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek, Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kolozsvári szalonnás, sajtkrémes spagetti
Kolozsvári szalonnás, sajtkrémes spagetti

A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Kis olajon zsírjára pirítjuk a kockára vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát. Megszórjuk fűszerekkel és ho...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Bögrés palacsinta
Bögrés palacsinta

A vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is. A hagyományos palacsintához has...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtszószos gnocchi
Sajtszószos gnocchi

A vízet egy nagyobb edényben feltesszük főni pici sóval, olajjal. Ha felfőtt, a tésztát beletesszük, néhányszor megkavarjuk, hogy a gnocchi ne tapadjon az edény aljára. Akkor késze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Tejszínes-paradicsomos tészta
Tejszínes-paradicsomos tészta

A hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát. Ráönjük a paradicsomot, majd felöntjük egy kevés vízzel. Sóval, borssal, bazsalikommal és 2 cs. cukorral ízesítjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk