Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pizza tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 1,5 ek só
- 3 dl langyos víz
- 1 tk cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 3 ek olívaolaj

Elkészítés:


Az élesztőt egy kevés langyos cukros vízben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Szinte mindenhol azt írják, hogy a liszt közepében alakítsunk ki egy mélyedést, ebbe öntsük a folyadékot és óvatosan keverjük, hogy a víz ne érjen a tál széléhez. Nos, ez a művelet számomra lehetetlen... Sokáig bénának éreztem magam emiatt, de már nem igazán stresszelek rajta. A folyadék nekem mindig, de mindig utat tör magának és bizony hozzáér a tálhoz. Az én folyadékaim már csak ilyen szófogadatlanok. DE, ennek elenére még nem volt problémám belőle, így szerintem mindenki bátran gyúrja össze úgy a tésztát, ahogy tudja, mélyedés ide vagy oda!! :)
Ha már kellően puha és sima tésztát dagasztottunk, akkor szórjuk meg kevés liszttel a tetejét & konyharuhával letakarva legalább szobahőmérsékleten kelesszük minimum 1 órát. Ezt követően a tésztát osszuk 3 részre és nyújtsuk ki kb 1/2-1 cm közötti vastagságúra. A kinyújtott tésztát helyezzük sütőpapírra & már azon "díszítsük" a feltétekkel.
A sütőt & a tepsit melegítsük elő légkeverés 275C-ra (ez kb 295C-nak felel így meg - a mi sütőnknél ez a maximum), majd a forró tepsire sütőpapírral együtt óvatosan húzzuk át az előkészített pizzát (ezért kellett a papír). 6 percig süssük szimpla légkeveréssel (nem kell alsósütés pluszban), majd állítsuk át felső grillre a sütőt & süssük még 2 percig.

Trükkök, tippek, praktikák:


1 adag = 3db 28cm-es pizza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar TOJÁS RÁNTOTTÁS-PÓRÉHAGYMÁS LEPÉNY
TOJÁS RÁNTOTTÁS-PÓRÉHAGYMÁS LEPÉNY

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy óra alatt duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A póréhagymát kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Tagliatelle, Genovese-style
Tagliatelle, Genovese-style

Bring a large pan of water to the boil. Meanwhile, crush the pine nuts in a pestle and mortar with the garlic. Scoop out, put to one side, then put the basil in the mortar with a p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Leveles tészta
Leveles tészta

A vajas részhez a vajba dolgozzuk a lisztet, majd egy darab sütőpapírra helyezzük, és a hűtőbe tesszük 30 percre. Amíg a vajas rész hűl, elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétvál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Vegetáriánus pad thai
Vegetáriánus pad thai

A tésztát 15-20 percig meleg vízben áztatjuk, amíg megpuhul. Lecsepegtetjük, majd félretesszük. 2. Elkészítjük a szószt. A szójaszószt, a zöldcitromlét, a cukrot és a cseresznye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk