Családireceptkönyv.hu

Bolognai spagetti-2


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
1 csomag spagetti (50 dkg)
2-3 nagy gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
♥ RAGU:
45 dkg darált marha- és sertéshús vegyesen
20 dkg húsos szalonna (lehet füstölt is)
8 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
6 dkg vöröshagyma (tisztítva mérve)
5 dkg zellergumó (tisztítva mérve)
3 evőkanál olívaolaj
1,5 dl száraz fehérbor
1 doboz darabolt konzervparadicsom (40 dkg)
1 kis doboz sűrített paradicsom
1 dl húslevesalaplé
1 evőkanál nyírfacukor
őrölt fekete bors

1/2 dl tejszín
a tálaláshoz:
személyenként 1 csapott evőkanál reszelt parmezán sajt

Elkészítés:


A zöldségeket megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és az egészet késes aprítóval ledaráljuk vagy nagyon finomra aprítjuk. A felforrósított olívaolajon addig dinszteljük, amíg a levét teljesen el nem fövi. Kivesszük a lábosból, és félretesszük.
A kis kockára aprított szalonnát ugyanabban a lábosban megpirítjuk, majd ezt is ledaráljuk. A zöldséggel és a darált hússal együtt visszatesszük a főzőedénybe, alaposan összekeverjük, és zsírjára sütjük. Felöntjük a borral, és közepes lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg már nem marad leve.
Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, a paradicsomsűrítményt, és fedő alatt, kis lángon 1 órát főzzük. Ha a levét elfőtte, beleöntjük az alaplevet, és fedő nélkül rotyogtatjuk tovább, amíg be nem sűrűsödik. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, végül összeforraljuk a tejszínnel.
Közben magas falú lábosban enyhén sós vizet forralunk. A tésztát pár perc alatt kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a megtisztított, áttört fokhagymát, pár másodpercig pirítjuk, majd rátesszük a tésztát, és alaposan összeforgatjuk. Közben sózzuk.
A fokhagymás tésztát elosztjuk 4 tányérban, ragut halmozunk rájuk, és mindegyiket megszórjuk reszelt sajttal.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ a ragu jóval több, mint 4 személyre elegendő, de érdemes ekkora adagot főzni, majd lefagyasztani, hogy később csak a tésztát kelljen megfőzni hozzá.

Bolognai spagetti-2

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Blundel tészta (TT) videóval
Blundel tészta (TT) videóval

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fluta
Fluta

1. A tört burgonyát a tojással, sóval, borssal, liszttel összedolgozzuk. Nem baj, ha kicsit ragad. 2. Majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőle, és a tenyerünkben ellapítju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Angyalkalács
Angyalkalács

Ha megkelt a tészta 2 felé osztjuk.Mindegyiket utánna még 3 felé-egyenként kinyujtjuk rákenunk a krémbol és feltekerjuk.,osszefonjuk és lekenjuk tojássárgájával.170fokon kb,20perci...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gnocchi
Gnocchi

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd burgonyanyomón áttörjük. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojást, sót és a borsot, majd hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Anyukám szerin...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk