menu

Családireceptkönyv.hu

Slambuc


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg szalonna
2 kg burgonya
1 kg lebbencstészta

víz

Elkészítés:


A bográcsban kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, majd beletesszük a karikára vagy kockára vágott krumplit. Felöntjük vízzel, majd megsózzuk. Amikor a burgonya félig megfőtt, rátesszük a tetejére a tésztát, és annyi vizet öntünk még rá, hogy jó ujjnyi legyen a tészta felett. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a leve elfő. Csak ekkor keverjük össze a tésztát a krumplival. Ezek után jön a legfontosabb művelet, a forgatás. A krumplis-tésztás massza alját kicsit megpirítjuk, és a bográcsot a tűzről levéve próbáljuk meg rázogatva megforgatni az ételt úgy, hogy az alsó, pirult rész felülre kerüljön. Addig ismételjük a forgatást nagyjából egy-két percenként, amíg az egész étel szép, pirult lesz. A népi mondás szerint legalább 32 fordítás kell, általában azonban többre van szükség. Amikor elkészült, pirult színű, és labdaformára összeáll.

Slambuc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kislángos
Kislángos

gyurom,kelesztem majd forró olajba sütőm

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Alpesi sajtos tészta
Alpesi sajtos tészta

A burgonyát megmossuk, apró kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. A tésztát kifőzzük. A sajtot lereszeljük. A tejjel elkeverjük a tejszínt, és felforraljuk. A...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kenyérlángos
Kenyérlángos

1. Az élesztőt a langyos,cukros tejben felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe a többi hozzávalóval együtt. 2. Összedolgozzuk, annyi langyos vizet öntünk még hozzá hogy összeálljon....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pupusas-töltött lepény
Pupusas-töltött lepény

1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk