Még ma ledagaszthatjátok,reggel már süthetitek is!
Nagyon finom lett,készítsétek el!
Kefires ,hűtős lángos
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 db tojás
1 tk. só
3 dkg friss élesztő
1 dl tej
1 mk. cukor
2 db 175 gr-os kefir
A sütéshez:
olaj
Elkészítése:
A cukrot a langyos tejjel elkeverjük,bele morzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztet a sóval összekeverjük,a közepébe ütjük a tojást ,a kefireket is hozzá adjuk.
A felfuttatott élesztőt hozzá keverjük és kézzel egynemű tésztává dagasztjuk.
Egy tálba tesszük,folpackal lezárjuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Nylon zacskóba is tehetjük .
A tészta szépre megkelt.
Lisztezett deszkára borítjuk,egy nagyobb pohárral kiszaggatjuk.
20 percet még meleg helyen pihentettem.
Egy serpenyőben 2 ujjnyi olajat melegítettem és olajos kézzel a lángosokat szét húzkodtam és sütöttem.
Először fedő alatt,majd fordítás után fedő nélkül.
Tejföllel és reszelt sajttal tálaltam. –
Gyúrunk a lisztből nem nagyon kemény tésztát, vékonyra kinyújtjuk, az egyik felét tojásfehérjével bekenjük, és a lekvárból kis halmokat rakunk reá 3 cm távolságban, a tészta másik...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűEste állítsuk össze a kovászt. Ehhez a kéz meleg vízben hagyjuk állni a morzsolt élesztőt, majd egy keverőtálban keverjük össze a liszttel. Nem kell dagasztani, csak keverjük össz...
Elkészítési idő: 2 óra kb Nehézség: KözepesAz összetevőket összegyúrjuk, 10 percre állni hagyjuk. Ez idő alatt elő lehet készíteni a feltéteket. Szafi Fitt bambuszrostliszttel megszórt deszkán kinyújtjuk a tésztát és sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először is a krumplit héjában megfőzöm. 2. Kicsit hűlni hagyom, megpucolom, még melegen áttöröm, megsózom. 3. Így most már mindenképpen hagyom teljesen kihűlni, mert a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű