Hozzávalók
-----------------
Fél kiló liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg zsír, 1 tojás, 1 púpos kk. só, 25 dkg.langyos törtkrumpli, 1 kis pohár kefír v. joghurt,(vagy tejföl) 2 dl. langyos tejben megfuttatni fél csomag. (2,5 dkg)élesztőt, v. egy egész instant.
Kelesztés után egyszer meghajtom mert elég gyenge a tésztája így jobb lesz az állaga, tepsiben még hagyom kelni és utána sütöm.Ha azt akarom, hogy másnap is puha legyen, nem árt a tésztába dagasztáskor egy kevés sütőpor, késhegynyi de elhagyható, mert másnap is élvezhető.
z apróra vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegere pirítjuk, hozzáadjuk a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, a kockára vágott szárzellert, és megpároljuk őket. Ha a z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, apránként hozzáadjuk a joghurtot, az olvasztott vajat, és a vízet, fakanállal összekeverjük, gyúrjuk. A tál tetejére folpackot nyomkodu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1,A tésztát sós vízben fog keményre (al dente) főzzük. 2,Amíg a víz melegszik, a serpenyőben egy kevés olívaolajon megpirítjuk a szalonnát, majd kiszedjük, és papírtörlőre tesszü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA salátához A zöldségeket julienne-re vágjuk. Kocsit időigényes, ha van, hívjunk hozzá segítséget! A tésztát készítsük el a csomagoláson leírtak alapján (van, hogy főzni kell pár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű