60 dkg liszt
3 evőkanálnyi olaj
2,5 dkg friss élesztő
2,5 dl víz
2 dl tej
2 csapott evőkanálnyi cukor
só
A tejet langyosítsd meg, és keverd el benne a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel - erre a legjobb az 50 fokra melegített sütő, itt 10-15 perc alatt biztosan felfut. A lisztet mérd ki egy tálba, add hozzá az ízlésednek megfelelő mennyiségű sót, majd a felfutott keveréket és az olajat. Kezdd el összegyúrni, és adagold hozzá folyamatosan a vizet. Ha már kellőképp lágy - könnyen formálható, laza - tésztát kaptál, ami elengedi a tál falát, akkor ne adj hozzá többet.
Fedd le a masszát egy laza szövésű konyharuhával, és tedd félre kelni körülbelül 40 percre. Ha ez letelt, formálj a tésztából gombócokat - 10-15 darabot, annak függvényében, hogy kisebb vagy nagyobb lángosokat szeretnél majd ,- és újabb fél óráig hagyd őket kelni.
Miután ez is letelt, forrósíts olajat - annyit, hogy bőven elférjen benne a lángos - egy nagyobb serpenyőben, és süsd ki a tésztát.
Ezt összekeverjük, a massza ne legyen túl nedves. Kb f3l centi vastagra nyujtjuk Előmelegitett sütöben sütjük.amikor kicsit màr összeàllt ( megforditást ir a recept, én nem babr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval és a tejjel. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel simára ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket felaprítjuk: a hagymát és a káposztát nagyobb kockára, a répát hosszúkás csíkokra. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon az összes zöldséget együtt megpirítjuk, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk. 2. A kockatésztát vízzel hígított, enyhén sós tejben megfőzzük. Lecsepegtetjük. 3. A tehéntúrót átpasszírozzuk, majd kikeverjük a tojáss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű