2 egész csirkemellfilé,
só, őrölt bors,
Cayenne bors,
kis doboz paradicsompüré,
1 KK cukor,
csipet kakukkfű,
csipet csili,
6 gerezd zúzott fokhagyma,
25 dkg Kidney bab (konzerv),
2 darab paprika,
2 fej vöröshagyma,
olaj a sütéshez,
tortilla lapok,
olaj a sütéshez,
A csirkemellfiléket vágd apró csíkokra. Fűszerezd sóval, borssal, cayenne borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, csilivel. Az olajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a fűszeres csirkéket. Tedd hozzá a babot, a paradicsompürét, a cukrot, a csíkokra vágott paprikát, rottyants egyet rajta. Ízesítsd utána, ha nem elég csípős, mert a mexikói ételekre jellemző ez az erős íz * persze, ki hogy szereti. A készen vett tortilla lapokat töltsd meg vele. Előtte a lapokat egy pillanatra mártsd forró olajba, vagy száraz serpenyőben melegítsd meg mind a két oldalát. Így válik formázhatóvá. A mexikóiak köretnek szívesen használják a nemzeti színeiket: pirosat, fehéret, zöldet. Csíkokra vágott jégsaláta, paradicsom, tejföllel leöntve.
A kaprot mossuk meg és vágjuk apróra. Friss nem lévén, a mélyhűtött is használható, a szárított már nem a legjobb erre a célra. A tojásokat tegyük egy tálba, sózzuk és robotgéppel...
Elkészítési idő:A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon dinsztelni kezdjük és hozzáadjuk a húst is. A paradicsomokat felszeleteljük, belekeverjük, m...
Elkészítési idő:1. Először a vajat elmorzsoljuk a sózott liszttel, majd hozzáadjuk a túrót és a tojást. 2. Picit állni hagyjuk hideg helyen, én a fagyasztóba szoktam berakni fél órára. 3....
Elkészítési idő: