2 egész csirkemellfilé,
só, őrölt bors,
Cayenne bors,
kis doboz paradicsompüré,
1 KK cukor,
csipet kakukkfű,
csipet csili,
6 gerezd zúzott fokhagyma,
25 dkg Kidney bab (konzerv),
2 darab paprika,
2 fej vöröshagyma,
olaj a sütéshez,
tortilla lapok,
olaj a sütéshez,
A csirkemellfiléket vágd apró csíkokra. Fűszerezd sóval, borssal, cayenne borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, csilivel. Az olajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a fűszeres csirkéket. Tedd hozzá a babot, a paradicsompürét, a cukrot, a csíkokra vágott paprikát, rottyants egyet rajta. Ízesítsd utána, ha nem elég csípős, mert a mexikói ételekre jellemző ez az erős íz * persze, ki hogy szereti. A készen vett tortilla lapokat töltsd meg vele. Előtte a lapokat egy pillanatra mártsd forró olajba, vagy száraz serpenyőben melegítsd meg mind a két oldalát. Így válik formázhatóvá. A mexikóiak köretnek szívesen használják a nemzeti színeiket: pirosat, fehéret, zöldet. Csíkokra vágott jégsaláta, paradicsom, tejföllel leöntve.
1. A darált mákot összekeverjük a kókusszal, az édesítővel, a tojásokkal, a fahéjjal, kókuszzsírral, citromhéjjal, vaníliával és a vízzel. 2. A banánt villával pépesítjük, és be...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEltávolítjuk a gombák törzsét, és kb. 1 centis kockákra vágjuk a kalapjukat. Ez lesz a szószunk alapja. Egy forró serpenyőbe néhány evőkanál olívaolajat teszünk, majd...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűMielőtt hozzálátnánk a tészta összeállításához, először a szószt főzzük meg. Ehhez a vöröshagymát lepirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a két fajta paradicsomot, majd ízesítjük kri...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű