Családireceptkönyv.hu

kefíres lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2 kis pohár kefir

4 dkg élesztő
fél dl langyos víz

Elkészítés:


Elkészítése:

Az élesztőt langyos vízben egy kevés cukorral felfuttatjuk, amikor felfutott összeverjük a többi hozzávalóval. A tészta ne legyen túl lágy!

Jól kidolgozzuk a tésztát, majd egy folpackkal körbetekert edényben betesszük a hűtőbe. Amikor megkelt, egy evőkanalat vízbe mártunk és azzal veszünk ki a tésztából.  Kinyújtjuk olajos kézzel, majd forró olajban kisütjük.

Tipp:

Ez a tészta akár 3-4 napig is eláll a hűtőbe, és bármikor süthetsz belőle.Ez a lángos nem tocsog az olajtól. Nagyon finom. Próbáld ki!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burgonyafánk
Burgonyafánk

Burgonyát áttöröm. langyos tej-cukor-élesztő-felfutattom. liszt+só+tojás+tojás.s+vaj+burgonya+tejes élesztő. 1 órát kelesztem-kinyújtom-kiszaggatom-kisütjük őket.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás burgonya rétes
Hagymás burgonya rétes

krumpli-megfőzőm-liszt-dara-só-olaj-tej->összedolgozom-2 részre osztom-kinyújtom-sült hagymával megkenem-felcsavarom-megsütöm :)

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Szilvalekváros-mákos derelye Borbás Marcsitól
Szilvalekváros-mákos derelye Borbás Marcsitól

A lisztet a sóval, a tojásokkal és a langyos vízzel összegyúrjuk. Akkor jó az állaga, ha közepesen kemény, de nem annyira, mintha hagyományos tésztát gyúrnánk. Miután jól kidolgozt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Ravioli
Ravioli

A lisztet keverd össze a tojással, dobd hozzá a sót, és alaposan gyúrd össze. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapni. Ha összeáll, formázz belőle kis gombócot, csomagold fó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk