50 dkg liszt
2 kis pohár kefir
só
4 dkg élesztő
fél dl langyos víz
Elkészítése:
Az élesztőt langyos vízben egy kevés cukorral felfuttatjuk, amikor felfutott összeverjük a többi hozzávalóval. A tészta ne legyen túl lágy!
Jól kidolgozzuk a tésztát, majd egy folpackkal körbetekert edényben betesszük a hűtőbe. Amikor megkelt, egy evőkanalat vízbe mártunk és azzal veszünk ki a tésztából. Kinyújtjuk olajos kézzel, majd forró olajban kisütjük.
Tipp:
Ez a tészta akár 3-4 napig is eláll a hűtőbe, és bármikor süthetsz belőle.Ez a lángos nem tocsog az olajtól. Nagyon finom. Próbáld ki!
◾️A húst felkockázzuk és megmossuk. ◾️A szalonnát és a hagymát is felkockázzuk. ◾️A szalonnát pirítani kezdjük (ha esetleg keveseljük a kisült zsírt, adhatunk hozzá pici olajat...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes1.) A leveles tésztát kivesszük a fagyasztóból és kb. 2 óra alatt felengedjük. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 6 db dupla téglalap nagyságú darabra vágjuk. A téglalapok eg...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk és összegyúrjuk a többi hozzávalóval, Ezután 1 órát kelesztjük utána kinyújtjuk kiszaggatjuk. Így is hagyjuk kelni kicsit és utána mehet a forró olajba. Am...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát olajon megpirítom, rádobom a darált húst, megszórom pirospaprikával, köménnyel, borssal köménnyel, sóval és megpárolom, majd ha elkészült leszűröm és a fen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű