Családireceptkönyv.hu

Kefires lepény töltelékkel


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 6 fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
50-55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)
Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):

virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.

Elkészítés:


A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 10 percig hagyjuk állni.A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc-kilenc részre vágjuk fel. Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített tölteléket, a széleit hajtsuk fel és kissé egyengessük el a tetejét. hagyjuk újabb két-három percet állni.Amíg a lepények pihennek, serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat. A lepényeket mindkét oldalán süssük meg fedő alatt.Olvasszuk fel a vajat és a kész lepényeket kenjük be vele. Kissé meg is sózhatjuk. Tegyük a lepényeket egy tálba, fedjük le egy konyharuhával és hagyjuk kihűlni 10-15 percig.
Így készül hát ez a nem mindennapi, de nagyon finom és puha lepény, a serpenyő tetejét valósággal leemeli, annyira megdagad a sütés során.

A recept kissé módosítható is, készíthetjük akár töltelék nélkül, illetve édesen, ez esetben a tésztához adjunk pár evőkanál cukrot, vagy a kész lepényeket szórjuk meg cukorral.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is ezt a fantasztikus receptet, hátha ők még nem ismerik!

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha ezt a receptet megismered, soha többé nem veszel kenyeret! Puha kefires lepény – gyorsan elkészíthető és finEzzel a puha lepénnyel régebben nagyon sokszor meglepett a nagymamám, ő akkoriban hetente sütötte. Emlékszem, a legnehezebb a várakozás volt, alig vártuk, hogy végre kihűljön egy kicsit, hogy azonnal felfalhassuk. Manapság már én sütöm ezeket a lepényeket a családomnak, de egyvalami megmaradt: az öröm, és boldogság, amikor elkészülnek.

A Ketkes.com szerkesztősége most veled is megosztja ezt a csodás receptet, könnyen megeshet, hogy téged is megcsap újra a gyermekkor illata.om

Kefires lepény töltelékkel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pizzatészta
Pizzatészta

Ezt az egészet összedolgoztam és sütőpapíron félig megsütöttem. Félúton rászórtam 1 marék kolbászt és 1 marék keménysajtot.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gonda
Túrógombóc - sk
Túrógombóc - sk

link

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes csirkemáj spagetti ágyon magokkal
Tejszínes csirkemáj spagetti ágyon magokkal

A spagettit sós vízben kifőzzük, majd miután leszűrtük róla a vizet, kevés olívaolajon megfuttatjuk. Eközben a hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát kockázzuk, a fokhagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Gombás-sajtos-kolbászos palacsinta
Gombás-sajtos-kolbászos palacsinta

A palacsintatészta: A hozzávalókat simára keverjük, akkor jó, ha tejszín sűrűségű. Keverés után legalább fél órát pihentetjük. Sütés előtt 1 tk olajat keverünk a tésztába, ez s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk