60 dkg-os kemény káposzta (egy kis fej)
Házias kockatészta
só, bors,
olaj vagy zsír
A káposztát a legkissebb lyuku reszelőn lereszeljük. Kb 3 teáskanál sóval megsózzuk. 20 percig állni hagyjuk. Egy nagyobb lábasban 1 púpozott evőkanál zsírt, vagy 3-4 evőkanál olajat felhevítünk, és 2 csapott teáskanál cukrot beleteszünk. Amint elkezd karamelizálódni, lehúzzuk a tűzről és a kicsavart káposztát rátesszük. Visszatesszük a tűzre, és közepes tűzön, ha lehet akkor lefedve elkezdjük párolni a káposztát. Kissé legyen drapp, félbarna a végére. Közben kifőzzük a kockatésztát, és amikor kész a káposzta, belekeverjük. Mehet rá több őrölt bors a végén. KB csapott mokkáskanál az egészbe.
A káposzta megpuhulásához kicsit több idő kell.
Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos vízben elkevert egész tojást, az ecetet és az olvasztott vajat apránként a lisztbe öntjük és késsel tésztává dolgozzuk. A tész...
Elkészítési idő:1. A lisztet egy nagy fém tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, hozzáreszeljük az előzetesen pár percig mélyhűtőbe tett vajat, majd kézzel teljesen elmorzsolgatjuk benne. Mi a Tefa...
Elkészítési idő:A lisztet jól össze keverem a többi hozzá valóval, majd annyi vizet öntök hozzá amennyit felvesz. 30 percre letakart ruhával meleg helyre teszek kepeszteni. Majd átgyúrom még egy...
Elkészítési idő: