menu

Családireceptkönyv.hu

Császármorzsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 10 dkg búzadara
• 7 g búzaliszt
• 2,5 dl zsíros tej
• 3 tojás
• 1 rúd vanília
• 10 dkg mazsola
• 10 dkg vaj
• 10 dkg cukor
• só

Elkészítés:


A búzadarát keverd össze a liszttel egy alkalmas tálban, egy csipet só társaságában, majd keverd simára a tejjel, aztán tedd félre pihenni, a legjobb, ha áll egy órát, de ha nagyon éhes vagy, akkor lehet kevesebbet is hagyni neki. A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgájákat keverd simára a cukorral, aztán keverd össze a többiekkel, és tedd félre.
Egy csipet sóval verd keményre a fehérjéket, majd óvatos, de gyors mozdulatokkal szintén keverd a többi összetevőhöz, a mazsolával együtt, és kapard hozzájuk a vaníliát is. A vajat olvaszd meg egy nagyobb serpenyőben, majd kanalazd bele a masszát. Kevergesd addig, amíg nem kezd morzsálódni, aztán pirítsd meg, ügyelve, hogy ne égjen le. Ha kész vagy, szórd meg porcukorral, és keress valami finom lekvárt hozzá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bolognai ragu
Bolognai ragu

Megpirítjuk a bacont. A sárgarépát és az angolzellert megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és a bacon zsírjában 3-4 percig pirítjuk. Újabb 2 perc párolás után a zöldséges alapra dobjuk...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sajtos, aszalt paradicsomos, parmezános tészta
Sajtos, aszalt paradicsomos, parmezános tészta

A gombát megtisztítom és szeletekre vágom, aki szereti tehet bele fokhagymát is. Az aszal paradicsomot is kisebb darabokra szeletelem. A főzőedénybe kb. 2 dl húslevest vagy zöldség...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Leveles tekercs
Leveles tekercs

1. A tejfölt elkeverjük az átpréselt fokhagymával, a füstölt sonkát pedig felkockázzuk. 2. A csemegehagymát megmossuk és felkarikázzuk, a lila hagymát pedig apróra vágjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Pupusa
Pupusa

A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük. Mehet bele az olaj és végül annyi víz, amennyivel egy gyurma állagú tésztát kapunk. Félretesszük. A töltelékhez a hozzávalókat apróra...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk