• 10 dkg búzadara
• 7 g búzaliszt
• 2,5 dl zsíros tej
• 3 tojás
• 1 rúd vanília
• 10 dkg mazsola
• 10 dkg vaj
• 10 dkg cukor
• só
A búzadarát keverd össze a liszttel egy alkalmas tálban, egy csipet só társaságában, majd keverd simára a tejjel, aztán tedd félre pihenni, a legjobb, ha áll egy órát, de ha nagyon éhes vagy, akkor lehet kevesebbet is hagyni neki. A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgájákat keverd simára a cukorral, aztán keverd össze a többiekkel, és tedd félre.
Egy csipet sóval verd keményre a fehérjéket, majd óvatos, de gyors mozdulatokkal szintén keverd a többi összetevőhöz, a mazsolával együtt, és kapard hozzájuk a vaníliát is. A vajat olvaszd meg egy nagyobb serpenyőben, majd kanalazd bele a masszát. Kevergesd addig, amíg nem kezd morzsálódni, aztán pirítsd meg, ügyelve, hogy ne égjen le. Ha kész vagy, szórd meg porcukorral, és keress valami finom lekvárt hozzá.
1 dl langyos tejben felfuttatom az élesztőt,a liszthez adom,elkeverem,mikor a tészta már hólyagos,hozzáadom az olajat és jól elvegyítem. Fél óra alatt duplájára kelesztem,nyújtom,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Fél órát langyos helyen kelesztjük. Majd 2 részre osztjuk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kiolajozott tepsibe te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. Olajon megfuttatjuk a hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával, hozzáadom a krumplit, összekeverem, felöntöm vízzel. Sózom, bor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sonkát felszeleteljük, megpirítjuk egy kevés margarinon, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott cukkinit. Közben a tésztát megfőzzük a csomagoláson található utasítás szer...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű