1300 g főtt áttört krumpli
120 g fehér rozskovász
400 g BL 55 Lidl finomlisz
10 g só
A hozzávalókat összegyúrtam.
Csak összekeverjük a hozzávalókat csomómentesre és fagyos zsiradékkal kikent nagy tepsibe öntjük, majd mehet a forróra előmelegített sütőbe 40-45 percre. 200 fokra melegített sütő...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűBurgonyanyomóval a túrót jól összetörjük, majd az összes hozzávalóval jól összekeverjük. Rizslisztezett kézzel gombócozzuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük. Ne tegyünk bele sokat...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: KönnyűA lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, az élesztőt is belemorzsoljuk, hozzáadjuk a joghurtot és a langyos vizet, és egy fakanál segítségével jó hólyagosra kidolgozzuk. Kétszeres...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű•lekvár A krumplit megpucolom, mosom, kockára vágom, és enyhén sós vízben megfőzöm. Leszűröm és hagyom kihűlni. Ne legyen nagyon hideg de meleg sem. Utána összetöröm. Ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű