1300 g főtt áttört krumpli
120 g fehér rozskovász
400 g BL 55 Lidl finomlisz
10 g só
A hozzávalókat összegyúrtam.
lkészítés 1.Az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, és rátesszük a darálthúst. Erős lángon kevergetjük, míg kifehéredig, és ha levet ereszt, elpárologtatjuk róla. 2.A paradicsompüré...
Elkészítési idő:A burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük. Mikor megfőtt, meghámozzuk és összetörjük, belekeverjük az olaját és hagyjuk kihűlni. Ezután a tojást, a búzadarát, a lisztet és a sót...
Elkészítési idő: 1 óraA tésztát kifőztem és hagytam jól lecsepegni. A kockára vágott kolozsvári (vagy csemege szalonnát ) aranybarnára pirítottam,kiszedtem. 180°-ra közben előmelegítem a sütőt. A tés...
Elkészítési idő: 1 óraA langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángosun...
Elkészítési idő: