30 dkg lazacfilé
20 dkg vöröshagyma
2 dl fehérbor
5 dkg fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 dl Milli Főzőtejszín 20%
30 dkg tagliatelle
1 db citrom
só, bors
A tésztát sós, olajos vízben "al dente", haraphatóra (azaz nem kifejezetten puhára) főzzük.
A megtisztított lazacfilét felkockázzuk, és olívaolajon megsütjük. Sülés közben sózzuk, borsozzuk.
Amikor elkészült, félretesszük, és a visszamaradt zsíradékon pirítani kezdjük a feldarabolt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pár perc után felöntjük 1 deci fehérborral, belecsavarjuk egy citrom levét, beleaprítjuk a petrezselymet, és hozzáöntjük a tejszínt. Ebbe a mártásba keverjük bele az előfőzött tagliatelle tésztát, felöntjük a maradék fehérborral, hozzáadjuk a pirított lazackockákat, és további 2-3 percig pirítjuk.
Citromcikkekkel tálaljuk.
Jó étvágyat!
A tésztát sós vízbe megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és leszűrjük. A húst olajon megpirítjuk. Hozzáöntjük a bolognai port és öntünk hozzá egy kis vizet, sózzuk, ízlés sz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűTegyél a serpenyőbe egy nagy löttyintés olajat és bele a 2 fokhagymát félbe vágva. Piritsd 2 percig majd add hozzá a csipos paprikát picire vágva, 2 perc majd a kockára vágott 2 pa...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. A sajtot reszeljük le, a bazsalikomot vágjuk finomra. A tésztát forrásban lévő, sós vízben főzzük...
Elkészítési idő: 40+30 perc Nehézség: KönnyűA száraz alapanyagokat öszekevertem, majd hozzáadtam a felfuttatott élesztőt, a maradék vizet és az olajat. Robotgéppel jól összedolgoztam. Kétfelé szedtem és rizsliszten görgetve...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes