500 g spagetti tészta (ha valaki szaftosabban szereti, elég a csomag 3/4-e)
100 g teavaj
2 db leveskocka
330 g tejföl
1 csokor petrezselyem (de ez is ízlés kérdése)
1 teáskanál só (a tészta kifőzéséhez)
A tésztát sós vízben kifőzzük.
Miközben fő a tészta, addig felolvasztjuk a teavajat egy kis tálkában, majd beletesszük a 2 db leveskockát, ízlés szerint a petrezselymet, és jól elkeverjük.
Leszűrjük a megfőtt tésztát, és mehet is hozzá a teavajas-leveskockás öntet. Kissé összeforgatjuk, majd az egészhez hozzákeverjük a doboz tejfölt.
Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. A hőmérsékletet közepesre emeljük, majd a lábosba tesszük az ujjnyi vastagon felkarikázott kolbászt, ill a zúzát....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA halfilét kevés citrom levével mindkét oldalán megcsorgatom, majd durva szemű sóval, frissen őrölt borssal enyhén bedörzsölöm, és néhány órára hűtőbe teszem. A répát megtisztít...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA datolyát kimagozzuk és félbevágjuk, a tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és 10 percet szobahőmérsékleten pihentetjük. A tésztát kettévesszük, két részletben kinyújtjuk k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű