Hozzávalók:
1 csomag tészta
30 dkg sonka
10 dkg bacon
20 dkg borsó (konzerv)
15 dkg füstölt sajt
1 dl főzőtejszín
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a sonkát és a bacont csíkokra vágjuk és kevés olajban megpirítjuk, majd papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen túl zsíros. A főzőtejszínt egy kis edénybe öntjük és hozzáadjuk a borsót és az apróra vagdosott zöldpetrezselymet, fűszerezzük. Lassú tűzön felmelegítjük, majd a sonkát és a bacont is belekeverjük. A tésztát leszűrjük és összekeverjük a szósszal, majd kiolajozott hőálló edénybe tesszük és a tetejére szórjuk a reszelt sajtot. 6-8 percig sütjük 180 fokon, amíg a sajt ráolvad.
http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/05/zabpelyhes-turos-puffancs.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés zsíron vagy olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Ezt pár percig p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a cukkini tésztát, majd a mártást. A cukkinin kívül a hozzávalókat turmixba dobjuk és simára turmixoljuk, összekeverjük a cukkinival és tálaljuk.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű