Hozzávalók:
1 csomag tészta
30 dkg sonka
10 dkg bacon
20 dkg borsó (konzerv)
15 dkg füstölt sajt
1 dl főzőtejszín
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a sonkát és a bacont csíkokra vágjuk és kevés olajban megpirítjuk, majd papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen túl zsíros. A főzőtejszínt egy kis edénybe öntjük és hozzáadjuk a borsót és az apróra vagdosott zöldpetrezselymet, fűszerezzük. Lassú tűzön felmelegítjük, majd a sonkát és a bacont is belekeverjük. A tésztát leszűrjük és összekeverjük a szósszal, majd kiolajozott hőálló edénybe tesszük és a tetejére szórjuk a reszelt sajtot. 6-8 percig sütjük 180 fokon, amíg a sajt ráolvad.
1. Az összes hozzávalót mérd a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát teljesen simára. 2. Mikor kész a tészta, vedd ki a vastagon lisztezett asztalra, és oszd egyen...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és elegyengetjük benne. A sűrített paradicsomot fél dl vízzel összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször felrakunk egy lábas vizet a tésztának, majd apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomokat kimagozzuk, közepes kockákra vágjuk. Egy lábosban 4-5 evőkanál ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós forró vízben kifőzöm. Nem teljesen, csak annyira, hogy kicsit maradhat roppanós is. Az Olasz úgy mondja, hogy al dente. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű