három tojás
három evőkanál ömlesztett sajt vagy túró, összeturmixolva
fél teáskanál sütőpor
fél teáskanál cukor vagy sztívia
egy csipet só
1. A tojások sárgáját különítsük el a fehérjétől. A három tojássárgájához adjuk hozzá az előzőleg turmixgépben összemixelt sajtot (vagy túrót) majd adjuk hozzá a sót és a cukrot is.
2. Alaposan keverjük homogén masszává a tojásos-sajtos keveréket.
3. A tojásfehérjét a sütőporral verjük fel habbá.
4. A lepénykék akkor sikerülnek igazán jó állagúra, ha a tojásfehérjét kemény habbá verjük fel.
5. A kemény habot és a tojássárgájás-túrós masszát öntsük egymáshoz és utoljára, alaposan keverjük össze.
6. A tepsi aljára helyezzünk sütőpapírt és erre tegyük merőkanállal a körülbelül nyolc lepénykét.
7. A sütéshez a sütőt 180 fokra melegítsük elő, majd tegyük be a lepénykéket.
8. Mintegy 20 perc múlva készen is lesznek az aranybarnára sült lepénykék, arra azonban vigyázzunk, hogy túl sokáig ne süssük, mert könnyen megéghet!
9. Tökéletes kenyérhelyettesítő! Fogyaszthatjuk magában, olvasztott sajttal, túrós krémmel, vajjal, tejföllel, tejszínnel, különféle pástétomokkal, de akár reszelt gyümölccsel is. Minden esetben nagyon finom!
10. Sőt! Még szendvicseket is készíthetünk, mindössze néhány fogpiszkálóra lesz még szükségünk, Ma már sajnálom, hogy nem szereztem előbb tudomást erről a valóban fantasztikus receptről!
Az alábbi videóban te magad is tanúja lehetsz, hogy valóban roppant egyszerű elkészíteni ezt a csodareceptet. Én azzal is kísérleteztem, hogy a „tésztához” adtam egy kevés zöldségzöldjét, természetesen apróra vágva, úgy is nagyon finom! A túró miatt illik hozzá a koriander és a bazsalikom is, ezekkel fűszerezve még fejedelmibb ízhatást érhetünk el ettől az egyszerű harapnivalótól.
Ez a recept annyira egyszerű, ugyanakkor mégis sokoldalú, hogy mostanában édesen is készítem. Ehhez a cukrot sztíviával helyettesítem, ami sokkalta (a kivonata akár 300%-kal is!) édesebb, mint a cukor. Adok még hozzá aszalt gyümölcsöt és kókuszreszeléket is. Egyszerűen mennyei!
A káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk. Nagylyukú almareszelőn lereszeljük, vagy apróra vágjuk. Besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. A cukrot kissé megpirítjuk, ráöntünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával jól összetöröm, beleteszem, a sót, a vaníliáscukrot, a szódabikarbónát, a tojásokat, és a búzadarát, összekeverem, majd 2-3 órát pihentetem, majd sós lobogó vízben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból dagasszunk tésztát, majd letakarva tegyük félre 40-45 percig, hadd keljen meg. Ha megtörtént, kissé olajos kézzel szakítsunk ki belőle kis darabot, amit aztán kinyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra kockázott hagymát üvegesre pároljuk a vaj-olaj keveréken. Hozzáadjuk a fagyasztott spenótot, felöntjük kevés forró vízzel, közepes lángon kiengedjük. Jöhet a passzíro...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Nehéz