40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kk cukor
tej amennyit felvesz
1 ek só
20 dkg olvasztott margarin
Töltelék:
1/2 doboz kukorica
10 dkg sonka
1/2 tömlős sajt
2 ek tejföl
Teteje:
1 tojássárgája
1 ek tejföl
reszelt sajt
Lágy tésztát gyúrunk . Amikor megkelt , kinyújtjuk és pohár segítségével korongokat szaggatunk . Alsó korong közepére ráteszünk egy adagot , majd a másik korongot rátesszük , széleit összenyomkodjuk, hogy összeragadjanak. Tetejét megkenjük tojássárga és tejföl keverékével. reszelt sajttal megszórjuk , 170 fokon sütjük . A töltelék változtatható , májas , kolbászos , halas, csak a tejfölt tedd bele mindig .
A krumplit meghámozzuk, daraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük róla, jó alaposan lecsöpögtetjük, s még melegen összetörjük. Ha kihűlt, hozzáadunk 2 tk sót, 30...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A liszteket egy kis tálban összekeverem, a közepébe ütöm a tojást, hozzáadom a vizet is, és villával átkeverem, amíg az egész egyformán morzsalékos lesz. 2. Kézzel átgyúrom, mi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA főtt burgonyát krumplinyomón áttörjük. Egy nagy tálban hozzákeverjük a sót, tojást, lisztet, olvasztott vajat és porcukrot. Közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle. Belisz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A tejetmeglangyosítjuk. Egy pohárba pici cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és addig várunk, míg felfut. Egy tálba...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz