40 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 kk cukor
tej amennyit felvesz
1 ek só
20 dkg olvasztott margarin
Töltelék:
1/2 doboz kukorica
10 dkg sonka
1/2 tömlős sajt
2 ek tejföl
Teteje:
1 tojássárgája
1 ek tejföl
reszelt sajt
Lágy tésztát gyúrunk . Amikor megkelt , kinyújtjuk és pohár segítségével korongokat szaggatunk . Alsó korong közepére ráteszünk egy adagot , majd a másik korongot rátesszük , széleit összenyomkodjuk, hogy összeragadjanak. Tetejét megkenjük tojássárga és tejföl keverékével. reszelt sajttal megszórjuk , 170 fokon sütjük . A töltelék változtatható , májas , kolbászos , halas, csak a tejfölt tedd bele mindig .
A burgonyát megfőzöm, összetöröm a felvert tojással, liszttel, sóval és közepesen kemény tésztát készítek. Rövid ideig állni hagyom, kinyújtom és megtöltöm. Forrásban lévő vízben k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 fokra. Kivajazunk és zsemlemorzsával beszórunk egy 20×30 cm-es, 6 cm magas tepsit. 2 A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, és a főzővízbe 1 evőkanál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tésztát sós vízben megfőztem....a gépsonkát kockákra felszeltem..a konzerv gombát leszűrtem .tojást felvertem befűszerezve sóval őrölt borssal és az egészet összekevertem majd ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gépbe beletöltöm a vizet. majd ráöntöm a lisztet. A tetejébe az egyik felébe a cukrot, a sót és az olajat, a másik felébe az élesztőt teszem. A megfelelő módon (azonnal, vagy i...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű