25 dkg liszt
5 dkg vaj vagy olaj
1 tojássárgája
1,5 dl tej
2 dkg élesztő
pici só
Az élesztőt kevés langyos tejjel feloldjuk. A vajat elkeverjük a tojássárgájával. A liszthez hozzáadjuk a kikevert vajat, gyengén megsózzuk, az élesztős tejet és a maradék langyos tejjel közepes keménységű kelt tésztát készítünk. 35-40 percig kelesztjük.
Kapcsold be a sütőt 180 fokra. Ha nem szilikonos formát használsz, béleld ki sütőpapírral az edényedet. Az útifűmaghéjra öntsd rá a vizet és tedd félre. 10-15 percen belül a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát megcsinálom+Tepsibe+Bele a töltelék.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, félretesszük. A gombát megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd a gombá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűU mlako mleko staviti kvasac, šecer i so, pa ostaviti da kvasac nadođe. Za to vreme pripremiti ostale sastojke, brašno prosejati, staviti u dublju posudu, dodati ulje, kiselo mleko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű