menu

Családireceptkönyv.hu

Sundried Tomato, Roasted Garlic, Cheese & Basil Brea


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Dough:
½ cup warm 2% milk (105)
¼ cup warm water
1 tbsp. olive oil
1 tbsp. 2% Greek yogurt
¼ cup eggbeaters or equivalent to 1 egg (or 1 egg)
2 tbsp. sugar or honey
1 tsp. kosher salt
2 cups (240 grams) King Arthur bread flour
1 cup (120 grams) King Arthur whole wheat white flour
2 tsp. instant yeast
Filling:
¼ cup Bella Sun Luci Bruscehetta with Italian Basil Sun dried Tomatoes in olive oil
1 oz (28 grams) dry sun-dried tomatoes, minced
1 head roasted garlic cloves*
¾ cup shredded 2% fat cheese – your choice (I've used cheddar and colby jack)
1/4 cup sliced fresh basil or fresh cilantro

Elkészítés:


To make dough:
Place all ingredients for dough into a stand mixer with a hook attachment. Turn mixer to low until dough comes together.
Turn to medium and let knead for 5 minutes.
Spray a large bowl with cooking spray.
Place dough into bowl and spray with cooking spray. Cover and Let rise for 1 hour.
For filing:
In a medium bowl, stir together bruschetta sun-dried tomatoes and dry sun-dried tomatoes. Let sit while dough is rising.
Smash the garlic into a paste and add to sun-dried tomatoes.
Gently fold in basil.


Putting it together:
Line a baking sheet with parchment paper and set aside.
Gently punch down the dough.
Lightly flour a work surface and place dough on top. Flour your rolling pin and roll the dough into a 22” x 8” rectangle. (It doesn't have to be perfect)
Spoon sun-dried tomato mixture over dough and spread evenly.
Sprinkle with cheese.
Starting on a long side, roll up the dough tightly. Pinch the seams to seal well.
Place the bread on the baking sheet seam side down.
Starting in ½ inch from the end, use a serrated knife and cut into the dough. Do not cut all the way through but about 1 inch deep. Stop 1/2 “ from the other end.
Bend the top third of the dough to the right and the bottom third to the left making an “S” shape. Tuck each end under the center part of the dough and pinch closed.
Cover loosely with plastic wrap and let rise in a warm spot for another 45 minutes.
Preheat oven to 350°.
Take off plastic wrap and bake for about 20 minutes. Place a foil tent over the bread and continue to bake for another 15 to 20 minutes or until golden brown and cooked through (190°).
Slide the parchment paper and bread onto a wire rack and cool completely. 16 slices per loaf.

Trükkök, tippek, praktikák:


*To roast garlic, I slice off a very small part from the top and wrap in foil. I bake at 425° for about 1 hour.

http://fooddonelight.com/sundried-tomato-roasted-garlic-cheese-basil-bread-pane-bianco/

Sundried Tomato, Roasted Garlic, Cheese & Basil Brea

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Palacsinta alaprecept
Palacsinta alaprecept

Először egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük - a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Pupusas
Pupusas

A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A son...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Áfonyás rakott mákos tészta
Áfonyás rakott mákos tészta

A szélesmetéltet sós, forró vízbe rakjuk, és megfőzzük. Még melegen összekeverjük a darált mákkal, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a vajjal. Egy kb. 28 x 18 cm-es, magasab...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Tökéletes tarhonya
Tökéletes tarhonya

Tojásos tarhonyát vásároljunk (a 4 tojásos sokkal kiadósabb, de a 2 tojásos is megfelelő). A hagymát finomra vágjuk, a zsírt kb. 2 literes lábasba téve, megforrósítjuk, hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk