Dough:
½ cup warm 2% milk (105)
¼ cup warm water
1 tbsp. olive oil
1 tbsp. 2% Greek yogurt
¼ cup eggbeaters or equivalent to 1 egg (or 1 egg)
2 tbsp. sugar or honey
1 tsp. kosher salt
2 cups (240 grams) King Arthur bread flour
1 cup (120 grams) King Arthur whole wheat white flour
2 tsp. instant yeast
Filling:
¼ cup Bella Sun Luci Bruscehetta with Italian Basil Sun dried Tomatoes in olive oil
1 oz (28 grams) dry sun-dried tomatoes, minced
1 head roasted garlic cloves*
¾ cup shredded 2% fat cheese – your choice (I've used cheddar and colby jack)
1/4 cup sliced fresh basil or fresh cilantro
To make dough:
Place all ingredients for dough into a stand mixer with a hook attachment. Turn mixer to low until dough comes together.
Turn to medium and let knead for 5 minutes.
Spray a large bowl with cooking spray.
Place dough into bowl and spray with cooking spray. Cover and Let rise for 1 hour.
For filing:
In a medium bowl, stir together bruschetta sun-dried tomatoes and dry sun-dried tomatoes. Let sit while dough is rising.
Smash the garlic into a paste and add to sun-dried tomatoes.
Gently fold in basil.
Putting it together:
Line a baking sheet with parchment paper and set aside.
Gently punch down the dough.
Lightly flour a work surface and place dough on top. Flour your rolling pin and roll the dough into a 22” x 8” rectangle. (It doesn't have to be perfect)
Spoon sun-dried tomato mixture over dough and spread evenly.
Sprinkle with cheese.
Starting on a long side, roll up the dough tightly. Pinch the seams to seal well.
Place the bread on the baking sheet seam side down.
Starting in ½ inch from the end, use a serrated knife and cut into the dough. Do not cut all the way through but about 1 inch deep. Stop 1/2 “ from the other end.
Bend the top third of the dough to the right and the bottom third to the left making an “S” shape. Tuck each end under the center part of the dough and pinch closed.
Cover loosely with plastic wrap and let rise in a warm spot for another 45 minutes.
Preheat oven to 350°.
Take off plastic wrap and bake for about 20 minutes. Place a foil tent over the bread and continue to bake for another 15 to 20 minutes or until golden brown and cooked through (190°).
Slide the parchment paper and bread onto a wire rack and cool completely. 16 slices per loaf.
*To roast garlic, I slice off a very small part from the top and wrap in foil. I bake at 425° for about 1 hour.
http://fooddonelight.com/sundried-tomato-roasted-garlic-cheese-basil-bread-pane-bianco/
Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük. 0.5dl tejben az elmorzsolt élesztőt egy kevés liszttel és kevéske cukorral felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a lisztte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kikevertem a cukorral, hozzáadtam a tejet, az olvasztott vajat, a sót. A lisztet kisebb adagokba hozzáadva kézi habverővel simára dolgoztam. A normál palacsinta tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát készítsük el a csomagoláson írtak szerint. A fokhagymákat tisztítsuk meg, karikázzuk hajszálvékonyra, majd alacsony lángon, olívaolajon pirítsuk aranybarnára. Adagolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A son...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes