• 20 dkg szalonna
• 35 dkg liszt
• 2 tojás
• 15 dkg füstölt, reszelt sajt
• 2 csokor kapor
• só
• bors
• pirospaprika
• 3 dl tejföl
• 1 kanál liszt
35 dkg liszt, csipet só, 1 csokor apróra vágott kapor, a reszelt sajtból, víz hozzáadásával galuskát
készítek. Sós vízben kifőzöm a nokedlit.
A szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, és kiszedem a serpenyőből. Ha sok a zsír letöltök
belőle, 2 kanálnyit hagyok amin 1 kanál lisztet le pirítok, hozzáadok 1 kávés kanál pirospaprikát,
kevés hideg vizet, a tejfölt. Mártássá főzöm, majd hozzáadom a másik csokor apróra vágott kaprot.
Tálaláskor a galuskát meglocsolom a mártással, meghintem az apróra vágott szalonna pörccel.
Az olajat összekeverjük a vízzel és a sóval. Ezzel fogjuk majd később meglocsolni a tésztát. A réteslapot szétszedjük a lapjaira. Egy kerek sütőformába két lapot fektetünk, úgy,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés menete: Elsőként pucold meg a krumplit, és tedd fel főni. Amíg fő, az élesztőt keverd el egy kis langyos cukros tejjel, és várd meg, amíg felfut. Ha már puha a krumpl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belőle,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa lisztből és a tojásból kevés vízzel tésztát gyúrunk.... hat levelet nyújtunk vékonyra belőle és közepes nagyságú kockákra vágjuk ás sós vízben kifőzzük a káposztát megtisztítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű