• 20 dkg szalonna
• 35 dkg liszt
• 2 tojás
• 15 dkg füstölt, reszelt sajt
• 2 csokor kapor
• só
• bors
• pirospaprika
• 3 dl tejföl
• 1 kanál liszt
35 dkg liszt, csipet só, 1 csokor apróra vágott kapor, a reszelt sajtból, víz hozzáadásával galuskát
készítek. Sós vízben kifőzöm a nokedlit.
A szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, és kiszedem a serpenyőből. Ha sok a zsír letöltök
belőle, 2 kanálnyit hagyok amin 1 kanál lisztet le pirítok, hozzáadok 1 kávés kanál pirospaprikát,
kevés hideg vizet, a tejfölt. Mártássá főzöm, majd hozzáadom a másik csokor apróra vágott kaprot.
Tálaláskor a galuskát meglocsolom a mártással, meghintem az apróra vágott szalonna pörccel.
szétváslasztom a tojásokat. a sárgáját kikeverjük a cukorral, tejjel, v.cukorral. majd hozzáadom a lisztet, és finoman belekeverem a tojások habját. ebből a masszából palacsintá...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, közepes nagyságú kockákra vágjuk. Annyi enyhén sózott vízben, amennyi bőven ellepi, puhára főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, majd krumplinyomó...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűElőször felrakunk egy lábas vizet a tésztának, majd apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomokat kimagozzuk, közepes kockákra vágjuk. Egy lábosban 4-5 evőkanál ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA makarónit sós vízben megfőzzük, és meleg vízzel leöblítve jól lecsöpögtetjük. Közben a felforrósított olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, valamint a megmosott és kis kockák...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű