300 ml víz
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
500 g liszt
2,5 dkg élesztő (fél kocka)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
langyos vízbe édesítő élesztő
dagaszt, tálak kiolajozni 1 óra keleszt, 4 felé oszt, nyújt. 15 perc pihenés
A darált húsból bolognai mártást készítünk.A legegyszerűbb alappor felhasználásával, de költségkímélő megoldás ha egy pörkölt alapra tesszük a darált húst és kechuppal, oregánóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben az 1 kockacukorral megfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, amibe elmorzsoltuk a vajat, beletettük a csipet sót, a két egész tojást, a kristály és vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és forrón összekeverjük az olvasztott vajjal és hagyjuk kihűlni. A túrót egy tálba tesszük, majd villával egy kic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst váltott vízben megmossuk, majd felöntjük fél l hideg vízzel, megsózzuk, és lefedve, néha megkeverve, addig főzzük, míg a vizet mind magába szívta. Ekkor hozzáöntjük a hide...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz