300 ml víz
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
500 g liszt
2,5 dkg élesztő (fél kocka)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
langyos vízbe édesítő élesztő
dagaszt, tálak kiolajozni 1 óra keleszt, 4 felé oszt, nyújt. 15 perc pihenés
Az áttört túrót összekeverjük a tojások sárgájával, a búzadarával, a csipet sóval, a porcukorral és a reszelt citromhéjjal egy tálban, hozzáadjuk a tojások keménnyé vert habját is,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sült hagymából 4 evőkanálnyit félreteszünk a tálaláshoz, aztán a többit finomra őröljük egy kávédarálóban. A nokedlitésztához az őrölt hagymát összekeverjük egy tálban a lisztt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTésztát megfőzni. Beletenni egy tepsibe, rá a többi hozzávalót. Én a tonhal levét is ráöntöm. A tojást összekeverni a tejszínnel és az egészre ráönteni. Tetejére sajt. Így az egé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉs még lehet variálni, kiegészíteni hagymával, chilivel, tejszínnel, fehérborral, stb., amihez épp kedvünk van. Először is felteszem a vizet forrni és al dente-re kifőzöm a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes