50 dkg finomliszt,
1 kiskanál só,
1 csapott kiskanál sütőpor,
0,75 dl olaj,
~ 2,75 dl langyos víz.
A leszitált liszthez hozzáadjuk a sót, sütőport, kicsit elkeverjük, majd mehet bele az olaj és a kéz meleg víz. Kidolgozzuk a tésztát, majd letakarva negyed órát pihentetjük.
Ebből a mennyiségből kb. 15 darab 20 cm-es tortilla lesz. Egyenlően feldaraboljuk a tésztát, apró cipókat formálunk belőlük, majd ismét pihentetjük negyed órát.
Tortilla préssel, vagy sodrófával kinyújtjuk a tésztát, majd közepes lángon serpenyőben 1,5 - 2 perc alatt kisütjük.
A kisült lapokat konyharuhával letakarva egymásra pakoljuk felhasználásig.
1. Ízlés szerinti mennyiségű kakaót elkeverünk cukorral. 2. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. 3. Leszűrjük, forrón áttörjük, és még melegen ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyúródeszkán összedolgozunk 30 dkg lisztet, 12 dkg libazsírral, 6 dkg cukorral, 10 dkg őrölt dióval, csipet sóval, 2 tojás sárgájával és annyi tejföllel, hogy jó lágy tésztát kap...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Tegyük fel a tésztát főni, közben készítsük el a szósz. 2. Először daráljuk le a párizsit, majd öntsük a sűrített paradicsomokat egy lábosba és hozzá kevés vizet úgy, hogy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, daraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük róla, jó alaposan lecsöpögtetjük, s még melegen összetörjük. Ha kihűlt, hozzáadunk 2 tk sót, 30...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű