Családireceptkönyv.hu

Kenyér by Kinga Kosár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


700 g tönkölyliszt /szoktam vegyesen is/
5 dl víz
1 tk. szárított élesztő
3 ek olívaolaj
2 ek növényi tej
1 ek méz /kicsit kevesebb/
1 tk só /kicsit több/
1 tk köménymag

Elkészítés:


Mindent összekeverek, azaz bedagasztom a tésztát, hagyom kelni kb. 1 órán át. Három cipót készítek a megkelt tésztából és 170°-on megsütöm/kb.50-60 percig/.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

Az apróra vágott hagymát olajon megpirítom, rádobom a darált húst, megszórom pirospaprikával, köménnyel, borssal köménnyel, sóval és megpárolom, majd ha elkészült leszűröm és a fen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tonhalas tészta 1
Tonhalas tészta 1

A paradicsomos tonhalas tészta egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom olasz tésztaétel. Alig több, mint fél óra alatt kész, és a főzési idő nagy részében nem kell vele fogl...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos tészta
Mákos tészta

A tésztát olajos, sós lobogó vízbe tesszük, majd időnként megkeverve készre főzzük. Leszűrjük és hagyjuk kicsit lecsepegni (nem szoktam nagyon sokáig hagyni, mert így olyan jó kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk