Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Laska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt

1 ek. só

kb.: ½ liter víz, amennyit a liszt felvesz

1 ek. fagyos zsír

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, annyi vizet adunk a liszthez, hogy olyan állaga legyen a tésztának, mint, amit kifőzni szoktunk. Lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk, majd akkora darabokat vágunk belőle, amekkora egy megfordított tepsi aljára fér. Majd elkezdjük egyesével kisütni a tésztát. Ezt tehetjük a sütőben, vagy a tűzhelyen, gázláng fölött. A tepsi aljára fektessünk rá egyet a felvágott tésztalapból és tegyük be az előmelegített sütőbe, és közepes lángon kezdjük el sütni. Amikor a tészta egy kicsit megpirult fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük meg. Többször kell forgatni a lapokat, amíg megsülnek, de arra nagyon ügyeljünk, nehogy megégjenek.

Ha a gázláng fölé tesszük a megfordított tepsit és úgy sütjük meg a tésztát, akkor is csak közepes lángon tegyük, azért, hogy még véletlenül se égessük meg, vagy süssük túl a laskát. Természetesen, ebben az esetben is többször kell forgatni a tésztát, amíg jól átsül.

Amikor a lapok kihűltek, falevél nagyságúra tépkedjük és lobogó, sós vízzel leforrázzuk. Addig hagyjuk csak a vizet a tésztán, amíg egy kicsit megdagad, de figyeljünk rá, hogy ne ázzon szét.

Miután lecsepegettük a tésztát egy tálba rétegezzük. A tészta rétegek közé tehetünk pirított hagymás zsírt, vagy tepertős zsírt, vagy zsírban pirított tejfölt.

A maradékot másnap egy kis zsíron melegítsük meg és ismét olyan lesz, mintha frissen készült volna!

Laska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Penne all Arrabbiata pirított csirkével
Penne all Arrabbiata pirított csirkével

A paradicsomokat félbevágjuk, majd aprítógép segítségével pépesítjük. A gépbe tesszük a bazsalikomot és a darabolt vörös- és fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, felöntjü...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Leveles vajas tészta
Leveles vajas tészta

A leveles vajas tészták készítése homlokegyenest különbözik a kelt tészták készítésétől. A kelt tésztákat meleg helyen kell összeállani és a legkisebb huzattól is féltve kell óvni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Lasagne bolognai
Lasagne bolognai

A bolognaihoz a zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, majd kevés olajon megdinszteljük,hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, kevés vizet (vagy húsleves alaplevet), majd puhára páro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Üvegtészta csirkével és zöldségekkel
Üvegtészta csirkével és zöldségekkel

A szójaszószt, a szezámolajat, a fokhagymát, a kínai fűszerkeveréket és a reszelt gyömbért keverjük össze egy üvegtálban. A csirkehúst csíkozzuk fel, és adjuk a szójaszószos páchoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk