Családireceptkönyv.hu

Laska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt

1 ek. só

kb.: ½ liter víz, amennyit a liszt felvesz

1 ek. fagyos zsír

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, annyi vizet adunk a liszthez, hogy olyan állaga legyen a tésztának, mint, amit kifőzni szoktunk. Lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk, majd akkora darabokat vágunk belőle, amekkora egy megfordított tepsi aljára fér. Majd elkezdjük egyesével kisütni a tésztát. Ezt tehetjük a sütőben, vagy a tűzhelyen, gázláng fölött. A tepsi aljára fektessünk rá egyet a felvágott tésztalapból és tegyük be az előmelegített sütőbe, és közepes lángon kezdjük el sütni. Amikor a tészta egy kicsit megpirult fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük meg. Többször kell forgatni a lapokat, amíg megsülnek, de arra nagyon ügyeljünk, nehogy megégjenek.

Ha a gázláng fölé tesszük a megfordított tepsit és úgy sütjük meg a tésztát, akkor is csak közepes lángon tegyük, azért, hogy még véletlenül se égessük meg, vagy süssük túl a laskát. Természetesen, ebben az esetben is többször kell forgatni a tésztát, amíg jól átsül.

Amikor a lapok kihűltek, falevél nagyságúra tépkedjük és lobogó, sós vízzel leforrázzuk. Addig hagyjuk csak a vizet a tésztán, amíg egy kicsit megdagad, de figyeljünk rá, hogy ne ázzon szét.

Miután lecsepegettük a tésztát egy tálba rétegezzük. A tészta rétegek közé tehetünk pirított hagymás zsírt, vagy tepertős zsírt, vagy zsírban pirított tejfölt.

A maradékot másnap egy kis zsíron melegítsük meg és ismét olyan lesz, mintha frissen készült volna!

Laska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krumplis lángos
Krumplis lángos

a lisztet a sóval és krumplival ősze morzsolom,a tejet és a vízett pici cukorral meg langyosítom és bele morzsolom az élesztőt mikor ez meg kelt.a tálban lévő liszt krumpli morzsal...

Elkészítési idő: 1,10 óra
Nehézség: Könnyű
share
Túró gombóc
Túró gombóc

A túrót villával jól összetöröm, beleteszem, a sót, a vaníliáscukrot, a szódabikarbónát, a tojásokat, és a búzadarát, összekeverem, majd 2-3 órát pihentetem, majd sós lobogó vízben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szilvás gombóc (gm)
Szilvás gombóc (gm)

A burgonyát megfőzöm, összetöröm és kihűtöm. Ha kihúlt mehet bele a liszt, só, olvasztott margarin, tojás. Tésztát gyúrunk belőle (a lisztet óvatosan, attól függően mennyit vesz fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk