menu

Családireceptkönyv.hu

Laska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt

1 ek. só

kb.: ½ liter víz, amennyit a liszt felvesz

1 ek. fagyos zsír

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, annyi vizet adunk a liszthez, hogy olyan állaga legyen a tésztának, mint, amit kifőzni szoktunk. Lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk, majd akkora darabokat vágunk belőle, amekkora egy megfordított tepsi aljára fér. Majd elkezdjük egyesével kisütni a tésztát. Ezt tehetjük a sütőben, vagy a tűzhelyen, gázláng fölött. A tepsi aljára fektessünk rá egyet a felvágott tésztalapból és tegyük be az előmelegített sütőbe, és közepes lángon kezdjük el sütni. Amikor a tészta egy kicsit megpirult fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük meg. Többször kell forgatni a lapokat, amíg megsülnek, de arra nagyon ügyeljünk, nehogy megégjenek.

Ha a gázláng fölé tesszük a megfordított tepsit és úgy sütjük meg a tésztát, akkor is csak közepes lángon tegyük, azért, hogy még véletlenül se égessük meg, vagy süssük túl a laskát. Természetesen, ebben az esetben is többször kell forgatni a tésztát, amíg jól átsül.

Amikor a lapok kihűltek, falevél nagyságúra tépkedjük és lobogó, sós vízzel leforrázzuk. Addig hagyjuk csak a vizet a tésztán, amíg egy kicsit megdagad, de figyeljünk rá, hogy ne ázzon szét.

Miután lecsepegettük a tésztát egy tálba rétegezzük. A tészta rétegek közé tehetünk pirított hagymás zsírt, vagy tepertős zsírt, vagy zsírban pirított tejfölt.

A maradékot másnap egy kis zsíron melegítsük meg és ismét olyan lesz, mintha frissen készült volna!

Laska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spenótos tészta
Spenótos tészta

Először kifőzzük a tésztát, de csak olyan olaszosra, azaz egy kicsit kemény legyen. Nagyon kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott megtisztított spenótot takaréklángon. Közbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Tormakrémes-sonkás tészta
Tormakrémes-sonkás tészta

A tésztát sós vízben kifőzzük. A besamelhez megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a lisztet és 2 percig kis lángon folyamatosan keverjük. A tejet fokozatosan csurgatjuk hozzá, köz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Sárgabarackos túrógombóc
Sárgabarackos túrógombóc

1. A vajat/margarint habosra keverjük az egyenként hozzáadott tojásokkal, a sóval és a reszelt citromhéjjal, beledolgozzuk a túrót, majd több részletben hozzászitáljuk a lisztet, é...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Palacsinta
Palacsinta

Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk