10 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
10 dkg tarhonya
10 dkg lebbencs tészta
10 dkg kiskocka tészta
10 dkg házikolbász
só, bors
őrölt paprika
1 db egész erős zöldpaprika
3 gerezd fokhagyma
2 db közepes méretű burgonya
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/csipos_betyaros#sthash.ynaQZYjp.dpuf
A füstölt szalonnát összekockázzuk, és serpenyőben zsírjára sütjük, amikor majdnem kész megpirítjuk benne az összekockázott hagymát, és megpirítjuk a tarhonyát, (a többi tésztát külön szárazon egy serpenyőben megpirítjuk és később adjuk a betyároshoz) fűszerezzük, só, bors, pirospaprika, beleszeletelünk egy egész erős zöldpaprikát, beletesszük az összekockázott házikolbászt, apró kockára vágott burgonyát és fokhagymát, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Egyet forr és utána tesszük bele a külön megpirított tésztákat, letakarjuk, ha elfőtte a levét, pótoljuk, amíg minden hozzávaló megpuhul. Savanyúság illik hozzá.
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/csipos_betyaros#sthash.ynaQZYjp.dpuf
Gyúrunk a lisztből nem nagyon kemény tésztát, vékonyra kinyújtjuk, az egyik felét tojásfehérjével bekenjük, és a lekvárból kis halmokat rakunk reá 3 cm távolságban, a tészta másik...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet is, és addig pirítjuk, míg szép aranybarna lesz. Ha a csirke megpirult, rádobjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszekeverjük 15p pihentetés után belenyomkodjuk a tepsibe megpakoljuk 200fokon sütjük amíg a teteje szép nem lesz
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk. A kolbászt fél karikákra szeleteljük. A babot és a kukoricát leszűrjük. A chilit és a fokhagymát apróra vágjuk. A szalonnát kipirí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű