375 g liszt
1 tk sütőpor
2 tk só
2,5 dl l víz
8 cl étolaj
liszt a nyújtáshoz
A tortillához a hozzávalókat robotgépben összedolgozzuk, megszórjuk kevés lisztel és 10 percig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal átgyúrjuk és 12 részre osztjuk. Mindegyikből kis gömböt formázunk és 1-2 mm vastagságú koronggá nyújtjuk. Közben egy serpenyőt felforrósítunk és egyenként kisütjük a tortillákat - a hólyagokat visszanyomkodjuk és mindekét oldalán addig sütjük, amíg elkezd pirulni. A kisült tortilkat forrón nedves konyharuhába tesszük és bebugyoláljuk, így puha marad.
A tejet meglangyosítom a cukorral, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A liszttel elkeverem a só és az olajat, majd a felfuttatott élesztős tejet. Bedagasztom, és szép sim...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyen egy nagy lábas vizet forralásra Vágja fel a 100 g-os pancettát. Reszelj le 50g pecorino sajtot és 50g parmezánt, majd keverd össze őket. Felverjük a 3 nagy tojást, és kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCook the fusilli according to instructions. Wash in cold water and add to a large bowl. Wash the parsley really well. Chop up the tomatoes, onions, parsley and mint and add to the...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű