500 g darált hús
2 db tojás
kb. 10 evőkanál zabkorpát (helyettesíthetik zabpehelyliszttel).
Szafi Reform bolognai szószt
Darált húst fűszereztem – sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal.
Hozzáadtam tojást és zabkorpát
Golyókat formáztam és sütőpapírra tettem a golyókat.
Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 25-30 percig sütöttem a húsgolyókat.
Míg sültek a gombócok, elkészítettem a Szafi Reform bolognai szószt, a leírás szerint, végül a kész gombócokat hozzáadtam a szószhoz és még 2-3 percig főztem.
1. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és a tojást, valamint a langyos cukros vízben felfuttatott élesztőt. 2. Lágy, kalács tészta állagú tésztát gy...
Elkészítési idő:A tésztát forró, sós vízben kifőzzük. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, egy serpenyőben felforrósítjuk az oliva olajat, majd a hagymákat üvegesre pirítjuk. Beletesszük a paraj...
Elkészítési idő:A túrót áttörjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a vajjal, a sóval, a túróval, a darával összekeverjük, a habbal lazítjuk. Legalább fél óráig állni hagyju...
Elkészítési idő: