500 g darált hús
2 db tojás
kb. 10 evőkanál zabkorpát (helyettesíthetik zabpehelyliszttel).
Szafi Reform bolognai szószt
Darált húst fűszereztem – sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal.
Hozzáadtam tojást és zabkorpát
Golyókat formáztam és sütőpapírra tettem a golyókat.
Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 25-30 percig sütöttem a húsgolyókat.
Míg sültek a gombócok, elkészítettem a Szafi Reform bolognai szószt, a leírás szerint, végül a kész gombócokat hozzáadtam a szószhoz és még 2-3 percig főztem.
A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. Forrósítsunk olívaolajat egy serpenyőben. A garnélákat süssük oldalanként 1-2 percig, majd szórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját elkeverem a kétféle cukorral és a sóval. A tojásfehérjét habbá verem. Apránként fel váltva hozzákeverem a lisztet és a tejet. Sűrű, de folyékony tésztát fogunk k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAhhoz, hogy a tésztát, oldjuk fel az élesztőt és a cukrot 250 ml meleg vízben, és hagyjuk pihenni 5-10 percig. (Az élesztő kell, hogy a víz hab és buborék, de ne aggódj, ha ez nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLANGYOS tejben az élesztőt felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit jól összedolgozom, majd hagyom megkelni, kb. 40 percig. Ezt követően a tésztát kinyújtom, vagy szétnyomkodom...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes