500 g darált hús
2 db tojás
kb. 10 evőkanál zabkorpát (helyettesíthetik zabpehelyliszttel).
Szafi Reform bolognai szószt
Darált húst fűszereztem – sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal.
Hozzáadtam tojást és zabkorpát
Golyókat formáztam és sütőpapírra tettem a golyókat.
Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 25-30 percig sütöttem a húsgolyókat.
Míg sültek a gombócok, elkészítettem a Szafi Reform bolognai szószt, a leírás szerint, végül a kész gombócokat hozzáadtam a szószhoz és még 2-3 percig főztem.
A folyadékokat beleöntjük egy nagy tálba, vagy a kenyérsütő üstjébe, majd hozzátesszük a többi alapanyagot és egy jól kidolgozott tésztát készítünk. Legalább egy órán át kelni hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst összekeverem a hagymával, fokhagymával, apróra vágott gombával, valamennyi reszelt trappistával, tojással és a fűszerekkel. Ezzel a töltelékkel megtöltöm a tésztacsövecské...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA vajat és az olajat serpenyőbe tesszük, elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, zellert, répát és gombát, majd 10 perc után a darált húst is a serpenyőbe t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A lisztből és a tojásból egy csipet sóval galuskatésztát készítünk. 2. Forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 3. Kevés olajon megpároljuk a finomra vágott gombá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű