80 gr hajdinaliszt
40 gr kölesliszt
60 gr tápiókakeményítő
1 szolidan púpos tk utifűliszt
Csipet szódabikarbóna
1 tk almaecet
1 csapott ek cukor
Az almaecetet meleg vízbe raktam hogy olvadjon a cukor. Lassan kevertem. Hagytam állni majd újra adtam hozzá vizet.
Kb 15 palacsintányi adag lett
Ja meg repceolaj van még benne
Azt 2x löttyintettem
Az elkészítése nagyon egyszerű, a kifőtt nokedlikat összekeverjük a tejföllel, sóval, rászórjuk a sajtot esetleg rámelegítünk, ha valaki így kívánná, és hagymaszárral díszítve tála...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA meghámozott krumplit vágjuk kis kockákra. A debrecenit szeletekre. A krumplit bő forrásban levő vízben főzzük 5 percig. Ezalatt a debrecenit pirítsuk meg 1 evőkanál olajon, tegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a burgonyát kisebb kockákra vágjuk és forró, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd még melegen, egy nagy tálban összetörjük a vajjal együtt, és megvárjuk amíg k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben, kis cukorral felfuttatjuk. A lisztbe fészket készítünk, belerakjuk az áttört főtt krumplit, az élesztőt, az olajat, megsózzuk ízlés szerint. Langyos víz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű