menu

Családireceptkönyv.hu

Sült paradicsomos-ricottás cannelloni


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 3-4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg szilvaparadicsom (vagy bármilyen koktélparadicsom)
1 fej fokhagyma
1 dl olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet

Bors
5-6 friss zsályalevél
25 dkg ricotta

5 dkg bacon
5 dkg vaj
5 dkg liszt
1 liter tej
Szerecsendió
5 dkg parmezán

Bors

Elkészítés:


1. Egy kisebb tepsibe beletesszük a szilvaparadicsomokat (a szárukkal együtt) és a fokhagymát, majd az egészet meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel. Megsózzuk és rádobáljuk a zsályaleveleket, majd az egészet betesszük a sütőbe 220 fokra 20 percre.
2. Ha megsült, eltávolítjuk a paradicsom szárát, majd az egészet összenyomkodjuk egy krumplinyomó segítségével. Az összetört zöldségeket átkanalazzuk egy kisebb tálba és hozzákeverjük a ricottát, majd sózzuk, borsozzuk.
3. A bacont ropogósra pirítjuk egy serpenyőben. A megpirult bacon mellé bedobjuk a vajat, majd ha az elolvadt, azonos mennyiségű lisztet adunk hozzá. Ügyeljünk rá, hogy a liszt ne piruljon le, majd több részletben kezdjük el hozzáadagolni a tejet. Ha szép krémes állagú lett a mártásunk, jöhet a só, fehér bors, szerecsendió, majd belereszeljük a parmezánt. Alaposan átkeverjük az egészet, és összeforraljuk.
4. A tepsi aljára beleöntünk egy adagot a mártásunkból, majd elkezdjük megtölteni a tésztacsöveket a paradicsomos ricottás töltelékkel. Ha egy sor megvan ebből, akkor jöhet rá egy újabb adag mártás, arra pedig egy újabb sor tészta. Az egész tetejére még egy kör mártás, végül pedig rengeteg parmezán és egy kevés frissen tört bors. 5. Berakjuk a sütőbe 190 fokra kb. 20-25 percre és készre sütjük.

Sült paradicsomos-ricottás cannelloni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sándor
ALFREDO fettucine(hosszúmetélt)
ALFREDO fettucine(hosszúmetélt)

1. Felforrósítjuk a vajat, beleszórjuk a parmezánt, hozzáöntjük a tejszínt, és kevergetve felforraljuk. Kis lángon addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. 2. Közben a petrezsely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Jucus
Töki pompos
Töki pompos

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Az élesztőt feloldjuk a 2,5 dl langyos, cukros vízben. Ha kész a krumpli, akkor a vizet leöntjük róla és áttörjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos széles metélt (tagliatelle)
Paradicsomos széles metélt (tagliatelle)

A vöröshagymát megdinsztelem az olajon, hozzáadom a fokhagymát, majd a vízzel elkevert sűrített paradicsomot, sót és a bazsalikomot. Ezután addig fűzzük, mag a paradicsom savanyús...

Elkészítési idő: 12.15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
A legkrémesebb bögrés-sajtos makaróni
A legkrémesebb bögrés-sajtos makaróni

Elkészítése: 1. A tejet felforrósítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd takarékra vesszük, és a tésztát is beleborítjuk, majd gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. 2. Egy szép, f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk