Családireceptkönyv.hu

Sült paradicsomos-ricottás cannelloni


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 3-4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg szilvaparadicsom (vagy bármilyen koktélparadicsom)
1 fej fokhagyma
1 dl olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet

Bors
5-6 friss zsályalevél
25 dkg ricotta

5 dkg bacon
5 dkg vaj
5 dkg liszt
1 liter tej
Szerecsendió
5 dkg parmezán

Bors

Elkészítés:


1. Egy kisebb tepsibe beletesszük a szilvaparadicsomokat (a szárukkal együtt) és a fokhagymát, majd az egészet meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel. Megsózzuk és rádobáljuk a zsályaleveleket, majd az egészet betesszük a sütőbe 220 fokra 20 percre.
2. Ha megsült, eltávolítjuk a paradicsom szárát, majd az egészet összenyomkodjuk egy krumplinyomó segítségével. Az összetört zöldségeket átkanalazzuk egy kisebb tálba és hozzákeverjük a ricottát, majd sózzuk, borsozzuk.
3. A bacont ropogósra pirítjuk egy serpenyőben. A megpirult bacon mellé bedobjuk a vajat, majd ha az elolvadt, azonos mennyiségű lisztet adunk hozzá. Ügyeljünk rá, hogy a liszt ne piruljon le, majd több részletben kezdjük el hozzáadagolni a tejet. Ha szép krémes állagú lett a mártásunk, jöhet a só, fehér bors, szerecsendió, majd belereszeljük a parmezánt. Alaposan átkeverjük az egészet, és összeforraljuk.
4. A tepsi aljára beleöntünk egy adagot a mártásunkból, majd elkezdjük megtölteni a tésztacsöveket a paradicsomos ricottás töltelékkel. Ha egy sor megvan ebből, akkor jöhet rá egy újabb adag mártás, arra pedig egy újabb sor tészta. Az egész tetejére még egy kör mártás, végül pedig rengeteg parmezán és egy kevés frissen tört bors. 5. Berakjuk a sütőbe 190 fokra kb. 20-25 percre és készre sütjük.

Sült paradicsomos-ricottás cannelloni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rakott mákos tészta
Rakott mákos tészta

ELKÉSZÍTÉS: A mákot összekeverjük 10 dkg porcukorral. A tésztátkifőzzük. A tésztát összekeverjük a cukros mákkal. Egy magasabb falú tepsit kikenünk vajjal. Beleterítjük a té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SZALLAGOSFÁNK
SZALLAGOSFÁNK

A tejben felfuttatni az élesztőt a cukorral,majd hozzáadjuk a fent leírtakat és hólyagosra kidolgozzuk/ha szükséges még tejet adunk hozzá/.Ha megkelt szaggatjuk és ismét hagyjuk ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrógombóc
Túrógombóc

1. A túrót villával szétnyomkodjuk, a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük a 2 evőkanál kristálycukorral. 2. A túróhoz hozzáadjuk az olajat, a tojások sárgáját,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk