25 dkg szilvaparadicsom (vagy bármilyen koktélparadicsom)
1 fej fokhagyma
1 dl olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
Só
Bors
5-6 friss zsályalevél
25 dkg ricotta
5 dkg bacon
5 dkg vaj
5 dkg liszt
1 liter tej
Szerecsendió
5 dkg parmezán
Só
Bors
1. Egy kisebb tepsibe beletesszük a szilvaparadicsomokat (a szárukkal együtt) és a fokhagymát, majd az egészet meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel. Megsózzuk és rádobáljuk a zsályaleveleket, majd az egészet betesszük a sütőbe 220 fokra 20 percre.
2. Ha megsült, eltávolítjuk a paradicsom szárát, majd az egészet összenyomkodjuk egy krumplinyomó segítségével. Az összetört zöldségeket átkanalazzuk egy kisebb tálba és hozzákeverjük a ricottát, majd sózzuk, borsozzuk.
3. A bacont ropogósra pirítjuk egy serpenyőben. A megpirult bacon mellé bedobjuk a vajat, majd ha az elolvadt, azonos mennyiségű lisztet adunk hozzá. Ügyeljünk rá, hogy a liszt ne piruljon le, majd több részletben kezdjük el hozzáadagolni a tejet. Ha szép krémes állagú lett a mártásunk, jöhet a só, fehér bors, szerecsendió, majd belereszeljük a parmezánt. Alaposan átkeverjük az egészet, és összeforraljuk.
4. A tepsi aljára beleöntünk egy adagot a mártásunkból, majd elkezdjük megtölteni a tésztacsöveket a paradicsomos ricottás töltelékkel. Ha egy sor megvan ebből, akkor jöhet rá egy újabb adag mártás, arra pedig egy újabb sor tészta. Az egész tetejére még egy kör mártás, végül pedig rengeteg parmezán és egy kevés frissen tört bors. 5. Berakjuk a sütőbe 190 fokra kb. 20-25 percre és készre sütjük.
A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy magasabb falú serpenyőben a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk, (be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzzük. Eközben a vajon megpároljuk, majd enyhén barnára sütjük a lereszelt cukkinit. Sóval, borssal, vegamix-szel, vagy zöldfűszerrel ízesítjük. Amikor kics...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst is és mikor feldobja a levét fűszerezzük. A paradicsomokat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű