Családireceptkönyv.hu

Sült paradicsomos-ricottás cannelloni


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 3-4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg szilvaparadicsom (vagy bármilyen koktélparadicsom)
1 fej fokhagyma
1 dl olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet

Bors
5-6 friss zsályalevél
25 dkg ricotta

5 dkg bacon
5 dkg vaj
5 dkg liszt
1 liter tej
Szerecsendió
5 dkg parmezán

Bors

Elkészítés:


1. Egy kisebb tepsibe beletesszük a szilvaparadicsomokat (a szárukkal együtt) és a fokhagymát, majd az egészet meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel. Megsózzuk és rádobáljuk a zsályaleveleket, majd az egészet betesszük a sütőbe 220 fokra 20 percre.
2. Ha megsült, eltávolítjuk a paradicsom szárát, majd az egészet összenyomkodjuk egy krumplinyomó segítségével. Az összetört zöldségeket átkanalazzuk egy kisebb tálba és hozzákeverjük a ricottát, majd sózzuk, borsozzuk.
3. A bacont ropogósra pirítjuk egy serpenyőben. A megpirult bacon mellé bedobjuk a vajat, majd ha az elolvadt, azonos mennyiségű lisztet adunk hozzá. Ügyeljünk rá, hogy a liszt ne piruljon le, majd több részletben kezdjük el hozzáadagolni a tejet. Ha szép krémes állagú lett a mártásunk, jöhet a só, fehér bors, szerecsendió, majd belereszeljük a parmezánt. Alaposan átkeverjük az egészet, és összeforraljuk.
4. A tepsi aljára beleöntünk egy adagot a mártásunkból, majd elkezdjük megtölteni a tésztacsöveket a paradicsomos ricottás töltelékkel. Ha egy sor megvan ebből, akkor jöhet rá egy újabb adag mártás, arra pedig egy újabb sor tészta. Az egész tetejére még egy kör mártás, végül pedig rengeteg parmezán és egy kevés frissen tört bors. 5. Berakjuk a sütőbe 190 fokra kb. 20-25 percre és készre sütjük.

Sült paradicsomos-ricottás cannelloni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túró alapú update pizzatészta
Túró alapú update pizzatészta

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 180 fokon elősütjük 15 perc alatt. Ezután rátesszük a feltétet és ropogósra sütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lángos a strandról
Lángos a strandról

A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük benne a cukrot. Felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, mélyedést készítünk a közepébe. Ide öntjük az élesztős v...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gabimami
Lasagne
Lasagne

Az olajban az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinsztelem, majd ráteszem a darált húst és addig párolom, míg kifehéredik a hús. Sóval, borssal ízesítem, majd ráteszem a parad...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
kuglóf
kuglóf

A lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot, majd rámorzsoljuk az élesztőt. Felöntjük 1 dl langyos tejjel. Hagyjuk, hogy az élesztőnk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk