A tésztához:
500 gr víz
800 gr liszt
25 gr finom só
20 gr élesztő
10 gr cukor
A paradicsom mártáshoz:
1 liter sűrített paradicsomlé (passata di pomodoro)
10 gr finom só
ízlés szerint bazsalikom
A tetejére:
300-350 gr mozzarella
A sót és a cukrot vízben feloldjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük. Ezután adjuk hozzá a liszt 3/4 részét (kb.: 600 gr) és elkezdjük összegyúrni a tésztát. Nagyjából 3-4 percig gyúrjuk, majd hozzátesszük a maradék lisztet, és tovább gyúrjuk 3-4 percig. Amikor a tészta szép sima és összeállt, akkor vagy 4 db 300 gr-os pizza gombócot formázunk belőle, vagy egyben hagyva kelesztjük, egy lezárható edényben vagy nedves konyharuha alatt, szoba hőmérsékleten. Akkor lesz jó a tészta, ha már legalább a duplájára dagad, ehhez körülbelül 3-4 óra szükséges. Kelesztés után vagy pizza formára, vagy tepsi méretre nyújtjuk és megkenjük a paradicsom mártással, úgy, hogy a szélénél kb.: 3-4 centis sávot kihagyunk. Előmelegített sütőben a maximumon, 250-300 fokon 12-13 percig sütjük, majd a sütés befejezése előtt kivesszük és megszórjuk a lereszelt mozzarellával. Nagyjából 80-90 gr-t sajtot szórjuk rá pizzánként. 1-2 percig még sütjük, amíg a sajt megolvad a tetején és már vehetjük is ki a sütőből.
Paradicsom mártás készítése
A paradicsomléhez hozzáadjuk a sót, és az apróra vágott, friss bazsalikomot.
1. Felforrósítjuk a vajat, beleszórjuk a parmezánt, hozzáöntjük a tejszínt, és kevergetve felforraljuk. Kis lángon addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. 2. Közben a petrezsely...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézltesszük forrni a tészta vizét egy kis sóval. Amíg felforr, addig szinte el is készül a "szósz". Egy magas falú serpenyőbe (én egy teflon wokot használok erre) beleöntjük a két db...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Dinszteld meg a hagymát az olajon, majd pirítsd meg rajta a húst. 2. Közben főzd ki a tésztát. 3. Ha a hús megpuhult add hozzá a kukoricát, majd a tejfölt 3/4-ét. 4. Vajazz k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLobogó,sós vízben a szokásos módon kifőzzük a tésztát.Egy kiolajozott tepsibe,vagy hőálló tálba rakjuk a tészta harmadát.Megkenjük a lekvár felével.Újból tészta kerül rá,majd lekvá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű