Családireceptkönyv.hu

Pizza


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

500 gr víz

800 gr liszt

25 gr finom só

20 gr élesztő

10 gr cukor



A paradicsom mártáshoz:

1 liter sűrített paradicsomlé (passata di pomodoro)

10 gr finom só

ízlés szerint bazsalikom



A tetejére:

300-350 gr mozzarella

Elkészítés:


A sót és a cukrot vízben feloldjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és elkeverjük. Ezután adjuk hozzá a liszt 3/4 részét (kb.: 600 gr) és elkezdjük összegyúrni a tésztát. Nagyjából 3-4 percig gyúrjuk, majd hozzátesszük a maradék lisztet, és tovább gyúrjuk 3-4 percig. Amikor a tészta szép sima és összeállt, akkor vagy 4 db 300 gr-os pizza gombócot formázunk belőle, vagy egyben hagyva kelesztjük, egy lezárható edényben vagy nedves konyharuha alatt, szoba hőmérsékleten. Akkor lesz jó a tészta, ha már legalább a duplájára dagad, ehhez körülbelül 3-4 óra szükséges. Kelesztés után vagy pizza formára, vagy tepsi méretre nyújtjuk és megkenjük a paradicsom mártással, úgy, hogy a szélénél kb.: 3-4 centis sávot kihagyunk. Előmelegített sütőben a maximumon, 250-300 fokon 12-13 percig sütjük, majd a sütés befejezése előtt kivesszük és megszórjuk a lereszelt mozzarellával. Nagyjából 80-90 gr-t sajtot szórjuk rá pizzánként. 1-2 percig még sütjük, amíg a sajt megolvad a tetején és már vehetjük is ki a sütőből.

Trükkök, tippek, praktikák:


Paradicsom mártás készítése

A paradicsomléhez hozzáadjuk a sót, és az apróra vágott, friss bazsalikomot.

Pizza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gombás metélt
Gombás metélt

1. A hagymát reszeld le, s kevés vajon pirítsd sárgára. 2. Add hozzá a megtisztított, apróra vágott gombát, és a hagymával párold puhára. 3. Sózd, borsozd, add hozzá az apr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Szilvás gombóc, "barátfüle", nudli (egy tésztából)
Szilvás gombóc, "barátfüle", nudli (egy tésztából)

Töltelék: felezett szilva (lehet befőtt is), cukor, fahéj, szilvalekvár. A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, puhára főzzük. Leszűrjük és még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pupusas
Pupusas

1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. 2. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÚRÓS RÉTES
TÚRÓS RÉTES

Túró krém: 50dk túró 2 tojás (a tojások fehérjét felverem habbá) 4 ek kanál búzadara, 1 kávés kanál liszt, késhegynyi szódabikarbóna, 5dkg margarin, 1 vaníliás cukor,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk