menu

Családireceptkönyv.hu

Lasagna


Írta:

Elk. idő: 3
Adag: 12
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1800-2000 g darált sertés hús
1 doboz lasagna tészta (500 g)
3 db 140g-os 28-30 %-os sűrített paradicsom, 1 kiskanál pirospaprika(édes)
1 kis fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-1 kis zacskó morzsolt bazsalikom, oregano
1-2 kiskanál őrölt rozmaring, ez elhagyható, ha valaki nem szereti

trappista sajt vékonyra szelve, mondjuk uborkagyaluval úgy 1-1,5 kg körüli darabot szoktam venni, legfeljebb megmarad

Elkészítés:


A hagymát apróra vágom, kissé megpirítom, rádobom a húst, amit kevergetés közben fehérre pirítom és aztán a fűszereket és a zúzott fokhagymát hozzáadom, lefedem, takarékra zárom, puhára párolom. Mikor puha, hozzáadom a paradicsompürét, egy kiskanál pirospaprikát és felöntöm úgy másfél liter vízzel, megsózom, felforralom és kész. Ez az adag hús egy nagy tepsire elegendő vagy két kisebbre, első alkalom után kiderül. Elkezdem lerakni a tésztát, húst, sajtot egymás után rétegelve. Mikor megtelt a tepsi, vagy elfogyott a tészta és a hús, akkor az utolsó rétegre nem teszek sajtot, hanem lefedem alufóliával és beteszem a sütőbe 175 fokra úgy egy órára. Akkor leveszem a fóliát és jól megsajtozom reszelt sajttal visszateszem a sütőbe, szépen rásütöm és kész.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tésztát NEM kell előre megfőzni (én elsőre megfőztem).
A szószhoz a viszonylag sok folyadék azért kell, mert abban főződik meg a tészta.
Ha egy kicsit hagyom hűlni, mert nem állnak a nyakamon, hogy éhenvesznek, akkor sokkal könnyebb kockákra vágni és tálalni, de ha egészen hagyom kihűlni és beteszem a hűtőbe, akkor még könnyebb.
Másnap, úgy 8 x 8-as kockákra vágva zacskóba teszem adagokban és megy a mélyhűtőbe.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: valéria
Tortilla lap
Tortilla lap

elkészítés A tészta hozzávalóit robotgépben összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva pihentetjük fél órát a hűtőben. A tésztát tíz egyenlő részre osztjuk és enyhén lisztezett mu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
BUCI NUDLI ...ahogy én csinálom
BUCI NUDLI ...ahogy én csinálom

a krumplit sós vízben megfőzöm majd leszűröm és összetöröm hagyom kihűlni mikor kihűlt hozzáadom a többi anyagot és kisadagokat nyeles deszkára simítom é késsel kiszaggatom forró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dea
Mennyei paradicsomos tészta
Mennyei paradicsomos tészta

Az olívaolajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott gombafejeket, a paradicsompürét, továbbá a cukr...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk