1800-2000 g darált sertés hús
1 doboz lasagna tészta (500 g)
3 db 140g-os 28-30 %-os sűrített paradicsom, 1 kiskanál pirospaprika(édes)
1 kis fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-1 kis zacskó morzsolt bazsalikom, oregano
1-2 kiskanál őrölt rozmaring, ez elhagyható, ha valaki nem szereti
só
trappista sajt vékonyra szelve, mondjuk uborkagyaluval úgy 1-1,5 kg körüli darabot szoktam venni, legfeljebb megmarad
A hagymát apróra vágom, kissé megpirítom, rádobom a húst, amit kevergetés közben fehérre pirítom és aztán a fűszereket és a zúzott fokhagymát hozzáadom, lefedem, takarékra zárom, puhára párolom. Mikor puha, hozzáadom a paradicsompürét, egy kiskanál pirospaprikát és felöntöm úgy másfél liter vízzel, megsózom, felforralom és kész. Ez az adag hús egy nagy tepsire elegendő vagy két kisebbre, első alkalom után kiderül. Elkezdem lerakni a tésztát, húst, sajtot egymás után rétegelve. Mikor megtelt a tepsi, vagy elfogyott a tészta és a hús, akkor az utolsó rétegre nem teszek sajtot, hanem lefedem alufóliával és beteszem a sütőbe 175 fokra úgy egy órára. Akkor leveszem a fóliát és jól megsajtozom reszelt sajttal visszateszem a sütőbe, szépen rásütöm és kész.
A tésztát NEM kell előre megfőzni (én elsőre megfőztem).
A szószhoz a viszonylag sok folyadék azért kell, mert abban főződik meg a tészta.
Ha egy kicsit hagyom hűlni, mert nem állnak a nyakamon, hogy éhenvesznek, akkor sokkal könnyebb kockákra vágni és tálalni, de ha egészen hagyom kihűlni és beteszem a hűtőbe, akkor még könnyebb.
Másnap, úgy 8 x 8-as kockákra vágva zacskóba teszem adagokban és megy a mélyhűtőbe.
A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt 1 csipet cukorral, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást. Összemorzsoljuk benne, majd hozzáadj...
Elkészítési idő:Приготовление: 1. В миске соединить все составляющие, кроме муки. 2. Муку подсыпать постепенно, потому что она у всех разная. 3. Замесить мягкое, эластичное, блестящее тесто, чт...
Elkészítési idő:A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a kifejtett zöldborsóval együtt zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáad¬juk a darabolt sonkát és csirkemájat, rövid ideig pirítjuk, majd rátesszük...
Elkészítési idő: