1800-2000 g darált sertés hús
1 doboz lasagna tészta (500 g)
3 db 140g-os 28-30 %-os sűrített paradicsom, 1 kiskanál pirospaprika(édes)
1 kis fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-1 kis zacskó morzsolt bazsalikom, oregano
1-2 kiskanál őrölt rozmaring, ez elhagyható, ha valaki nem szereti
só
trappista sajt vékonyra szelve, mondjuk uborkagyaluval úgy 1-1,5 kg körüli darabot szoktam venni, legfeljebb megmarad
A hagymát apróra vágom, kissé megpirítom, rádobom a húst, amit kevergetés közben fehérre pirítom és aztán a fűszereket és a zúzott fokhagymát hozzáadom, lefedem, takarékra zárom, puhára párolom. Mikor puha, hozzáadom a paradicsompürét, egy kiskanál pirospaprikát és felöntöm úgy másfél liter vízzel, megsózom, felforralom és kész. Ez az adag hús egy nagy tepsire elegendő vagy két kisebbre, első alkalom után kiderül. Elkezdem lerakni a tésztát, húst, sajtot egymás után rétegelve. Mikor megtelt a tepsi, vagy elfogyott a tészta és a hús, akkor az utolsó rétegre nem teszek sajtot, hanem lefedem alufóliával és beteszem a sütőbe 175 fokra úgy egy órára. Akkor leveszem a fóliát és jól megsajtozom reszelt sajttal visszateszem a sütőbe, szépen rásütöm és kész.
A tésztát NEM kell előre megfőzni (én elsőre megfőztem).
A szószhoz a viszonylag sok folyadék azért kell, mert abban főződik meg a tészta.
Ha egy kicsit hagyom hűlni, mert nem állnak a nyakamon, hogy éhenvesznek, akkor sokkal könnyebb kockákra vágni és tálalni, de ha egészen hagyom kihűlni és beteszem a hűtőbe, akkor még könnyebb.
Másnap, úgy 8 x 8-as kockákra vágva zacskóba teszem adagokban és megy a mélyhűtőbe.
Egy tálban elkeverem a liszttel a sót, majd hozzákeverem az élesztőt, hozzáadom a 4 dl vizet és szilikon lapát segítségével összeállítom a tésztát. Nem kell dagasztani, sem túl sim...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészületek: Gyúrjuk meg az alaptésztát, készítsük el a paradicsomszószt, szeleteljük fel a paradicsomot és a mozzarellát. 1. Miután 30 percet kelt a tészta, rakjuk alaposan m...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűKend meg paradicsomszósszal vagy boltban kapható pizzakrémmel, feltétként tegyél rá ami jólesik: sonka, gomba, kukorica, sajt…ízlés szerint! Jó étvágyat. A lisztet az élesztőve...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Burgonyanyomón áttörjük, hozzáadunk lisztet, sót és közepesen kemény tésztává dolgozzuk. A tésztából sodrunk hosszabb rudakat, majd...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű