menu

Családireceptkönyv.hu

Pizza


Írta:

Elk. idő: kb. fél óra
Adag: 1 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 gr pizzatészta / fő
paradicsomszósz
mozzarella
olívaolaj

oregánó
bazsalikom
fokhagyma
+ tetszés szerinti feltétek

Elkészítés:


A pizzatésztát kinyújtjuk, a tepsibe tesszük. Szétkenjük rajta a paradicsomot, de nem kell sok, mert elázik.
1-2 ek olívaolajat öntünk a tésztára. Megsózzuk, majd megszórjuk oregánóval (kb. 1 kk.), vagy bazsalikommal, fokhagymával.
Mozzarellát tépkedünk a tetejére, végül rátesszük a feltéteket.

A sütőt alaposan előmelegítjük, akár fél órán keresztül is.
250 fokon kb. 15 perc alatt sül meg egy 35 cm-es pizza.

Pizza

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Cukkinipalacsinta
Cukkinipalacsinta

A cukkinit lereszeljük, sózzuk, kicsit állni hagyjuk, kinyomkodjuk a levét. A többi hozzávalót elkeverjük, majd hozzáadjuk a cukkinit is, és egy kicsit pihentetjük a tésztát. Felf...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza
Pizza

1. A tészta hozzávalóit kimértem, a kenyérsütőbe tettem és elindítottam a dagasztás programot, ami másfél órás. Így adódott bő egy óra szabadfoglalkozás. 2. Majd elkészítettem a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BOLOGNAI LASAGNE
BOLOGNAI LASAGNE

A felkockázott szalonnát és az apróra vágott hagymát megpirítom, majd hozzáadom a finomra reszelt sárgarépát, a darált húst, és együtt pirítom tovább. Fűszerezem sóval, borssal, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

A kihűlt, áttört burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojások sárgáját, a zsírt (vagy vajat), majd beletesszük a kevés langyos vízzel kikevert élesztőt, majd a tésztát jól ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk