250 gr pizzatészta / fő
paradicsomszósz
mozzarella
olívaolaj
só
oregánó
bazsalikom
fokhagyma
+ tetszés szerinti feltétek
A pizzatésztát kinyújtjuk, a tepsibe tesszük. Szétkenjük rajta a paradicsomot, de nem kell sok, mert elázik.
1-2 ek olívaolajat öntünk a tésztára. Megsózzuk, majd megszórjuk oregánóval (kb. 1 kk.), vagy bazsalikommal, fokhagymával.
Mozzarellát tépkedünk a tetejére, végül rátesszük a feltéteket.
A sütőt alaposan előmelegítjük, akár fél órán keresztül is.
250 fokon kb. 15 perc alatt sül meg egy 35 cm-es pizza.
A lisztet a tojással gyúrjuk össze, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki. A tésztát készíthetjük úgy is, hogy kis batyukat vágsz ki belőle gy derelyevágó segítségével. Ezek így t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztet kupacba öntjük, a közepébe egy mélyedést készítünk, és a fele vizet beleöntjük. A közepe felöl, egy fakanállal belekeverjük a lisztet, majd hozzáöntjük a maradék vizet és...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA langyos tejbe elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a zsírral és a vajjal. Hozzáöntjük a felfuttatott élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gnocchi [ejtsd: nyokki] tulajdonképpen egy olasz krumplis tészta. Magyarul nudli. De tényleg. Ha felnyitod a Horváth Ilona szakácskönyvet, és megnézed benne a szilvás gombóchoz v...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű