250 gr pizzatészta / fő
paradicsomszósz
mozzarella
olívaolaj
só
oregánó
bazsalikom
fokhagyma
+ tetszés szerinti feltétek
A pizzatésztát kinyújtjuk, a tepsibe tesszük. Szétkenjük rajta a paradicsomot, de nem kell sok, mert elázik.
1-2 ek olívaolajat öntünk a tésztára. Megsózzuk, majd megszórjuk oregánóval (kb. 1 kk.), vagy bazsalikommal, fokhagymával.
Mozzarellát tépkedünk a tetejére, végül rátesszük a feltéteket.
A sütőt alaposan előmelegítjük, akár fél órán keresztül is.
250 fokon kb. 15 perc alatt sül meg egy 35 cm-es pizza.
A burgonyát hámozzuk meg, főzzük meg sós vízben, aztán törjük össze minél alaposabban. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a grízt és a tojást, de – és ez az elkészítés trükkje – nem kez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés langyos cukros vízben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Szinte mindenhol azt írják, hogy a liszt közepében alakítsunk ki egy mélyedést, ebbe öntsük a folya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Bő, forrásban lévő vízben főzzük meg a tésztát. 2. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. (Kb. 2 perc) A tejet állandó kevergetés m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy fazékba vizet teszünk fel forrni. Forrás után ízestíjuk sóval, olajjal és beletesszük a tésztát, készre főzzük. Közben elkészítjük a szószt. A húst olajon fehéredésig meg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű